Descriere proiect

Dragi părinți,

 

În programul zilnic al copiilor, spalatul mâinilor trebuie să devină o rutină!

Știați că spălatul pe mâini este cel mai eficient mod de a preveni diferite afecţiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual?

”Cum să ne spălăm corect pe mâini” este jocul pe care medicii și asistentele din cabinetele școlare și ale grădinițelor îl propun copiilor dumneavoastră în cadrul fiecărei campanii!

Campania este destinată preșcolarilor și școlarilor din clasele primare ale instituțiilor de învățământ de stat din Municipiul București. Aceasta își propune să informeze copiii în legătură cu riscul pe care îl reprezintă igiena deficitară a mâinilor și să evidențieze legătura dintre importanța spălatului pe mâini și bolile care pot deriva din nepracticarea acestui obicei.

Tocmai de aceea este foarte important ca cei mici să cunoască principalele reguli ale spălatului pe mâini.

Este foarte simplu să protejați sănătatea dumneavoastră și a copiilor, urmând câțiva pași:

 

Pentru a vă asigura că mâinile copilului dumneavoastră sunt spălate cât mai des, încercați să practicați acest obicei împreună, de cateva ori pe zi, astfel îl veți face să creadă că spălarea frecventă a mâinilor trebuie să devină o constantă în orarul zilnic.

 

INIȚIATOR: Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți- Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP).

BENEFICIARI: preșcolarii și elevii din clasele 0-IV;

OBIECTIV: Informarea copiilor despre modul și importanța spălatului pe mâini și despre riscurile apariției bolilor transmisibile, în absența măsurilor corecte de igienă.

Orele de educație sanitară sunt cuprinse în curricula aprobată de Ministerul Educației, care a alocat, începând de anul trecut, 4 ore de educație pentru sănătate, la cererea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Vă invităm să fiți parte activă a campaniei, prin completarea chestionarului on-line, întrucât educaţia nu se desfăşoară numai în şcoli sau gradiniţe, aceasta fiind continuată în mare parte acasă.

 

Răspunsurile şi implicarea dumneavoastră sunt foarte importante pentru a găsi cele mai eficiente metode de a realiza educaţia pentru sănătate a copiilor.

 

MEDIA:

Campania "Sănătatea e în mâinile tale"

Project