Descriere proiect

Dragi Părinți,

Știați că alimentația sănătoasă și activitatea fizică sunt cei doi piloni ai unei stări de sănătate optime pentru copilul dumneavoastră?

Acordăm o atenție deosebită factorilor care creează comportamentele sănătoase ale copiilor dumneavoastră, astfel Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București alături de Institutul Național de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar demarează Campania ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului”.

Aceasta pune accent pe obiceiurile alimentare sănătoase precum consumul de apă, consumul de legume și fructe și servirea zilnică a micului dejun, toate acestea însoțite de practicarea susținută a activităților fizice.

Știm că vă doriți tot ceea ce este mai bun pentru copiii dumneavoastră pentru ca aceștia să crească sănătoși și să devină tineri și adulți cu o stare de sănătate excelentă!
În acest sens dorim să vă ajutăm cu câteva sfaturi și mesaje prin care să fiți parte activă la protejarea sănătății copiilor voștri, la prevenirea bolilor și la asigurarea calității vieții lor.

Am creat pentru dumneavoastră un ”Ghid de alimentație sănătoasă și activitate fizică” pe care îl puteți descărca accesând următorul link Click aici: Ghid de alimentație

Totodată, am creat câteva instrumente de automonitorizare a comportamentelor sănătoase promovate: Jurnalul consumului de fructe și legume, Jurnalul lunar al micului dejun și Jurnalul activității fizice.

Acestea pot fi descărcate de aici:
Click aici: Jurnalul consumului de fructe și legume
Click aici: Jurnalul lunar al micului dejun
Click aici: Jurnalul activității fizice

Prezentarea și materialul informativ aferente campaniei pot fi vizionate aici:

Click aici: Prezentare campanie

Click aici: Afiș informativ campanie

Pentru a ne sprijini în evaluarea rezultatelor campaniei, vă rugăm să completați chestionarul de feedback adresat părinților, ce poate fi accesat la următorul link: Click aici: Chestionar părinți

Regulamentul Campaniei Copiii sănătoși ai Bucureștiului: Click aici: Regulament campanie

Referitor la Acordul de participare adresat părinților, există 2 posibilități:

 

1. Documentul poate fi descărcat de aici Click aici: Acord de participare , completat și transmis cabinetului medical școlar din unitatea de învățământ în care copilul dumneavoastră învață.
2. Acordul ajunge la dumneavoastră prin intermediul copilului, care îl primește la școală.

Project

Ediții