Descriere proiect
Numărul cazurilor de alergii înregistrate în rândul copiilor este în continuă creștere. Noi, Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), dorim să venim în întâmpinarea acestor probleme.
Pentru a nu avea nicio grijă atunci când vă lasați copiii la grădiniță sau la școală este important să colaborați cu personalul medical care activează în cabinetele școlare din grădinițele și școlile de stat din București.
Alergia este o afecțiune gravă, care poate pune în pericol viața celui care o dezvoltă. Statisticile arată că afecțiunile alergice au înregistrat „o explozie” în ultimii ani. La ora actuală, 80 de milioane de europeni suferă de diferite alergii, iar unul din trei copii are sau a avut manifestări alergice.
Suntem preocupați în permanență de instruirea personalului medical din cadrul cabinetelor de medicină generală și stomatologică. ASSMB în colaborare cu Asociația Română de Educație în Alergii a inițiat, începând din luna mai, o serie de workshop-uri prin care tot personalul medical este pregătit pentru a interveni rapid în cazul în care se declanșează o reacție alergică severă. În demersurile noastre, am constatat cu plăcere disponibilitatea participării la aceste workshop-uri și a personalului didactic de la unitățile de învățământ, pentru a putea fi alături de părinții copiilor cu alergii, iar aceste instruiri au continuat pe toată perioada vacanței de vară.
Boala alergică nu este o rușine! Facem apel la dumneavoastră ca, în cazul în care aveți un copil care are alergie alimentară severă, să ne semnalați acest lucru la începutul anului școlar, prezentându-vă la cabinetul unității de învățământ cu documentele medicale pe care le dețineți, și să completați chestionarul pentru alergii. În acest fel, întreaga echipă a școlii se va implica corespunzător în gestionarea cazului.
Pentru acei copii care au recomandare de la specialistul alergolog, noi vom asigura gratuit autoinjectoarele Epipen. Găsiți aici o demonstrație pentru utilizarea epipenului în situația în care o persoană a suferit o reacție alergică severă. Materialul informativ este realizat de AREA (Asociația Română de Educație în Alergii) în parteneriat cu DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) și Fundația pentru SMURD.