ASTĂZI, PENTRU A MARCA „ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII ORALE”, ASSMB - ADMINISTRAȚIA SPITALELOR ȘI SERVICIILOR MEDICALE BUCUREȘTI DĂ STARTUL UNEI CAMPANII DE INFORMARE DEDICATĂ COPIILOR, SUB DEVIZA: „DINȚI SĂNĂTOȘI, PLUS UN ZÂMBET FRUMOS = ÎNCREDERE ÎN NOI!”

ASTĂZI, PENTRU A MARCA „ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII ORALE”, ASSMB - ADMINISTRAȚIA SPITALELOR ȘI SERVICIILOR MEDICALE BUCUREȘTI DĂ STARTUL UNEI CAMPANII DE INFORMARE DEDICATĂ COPIILOR, SUB DEVIZA: „DINȚI SĂNĂTOȘI, PLUS UN ZÂMBET FRUMOS = ÎNCREDERE ÎN NOI!”

„LUNA SĂNĂTĂȚII ORALE” - campania ASSMB, care debutează astăzi în toate cele 145 de cabinete medicale stomatologice din grădinițele, școlile și liceele de stat din Capitală, își propune să atragă atenția asupra importanței menținerii unei igiene orale corespunzătoare și prevenirii bolilor cavității orale.

 

În această perioadă, dar și pe parcursul întregului an, părinții pot apela cu toată încrederea la cabinetele stomatologice școlare, unde copiii beneficiază gratuit de consultații și tratamente. Elevii din școlile care nu dispun de un cabinet stomatologic propriu se pot prezenta la cabinetele stomatologice din unitățile de învățământ unde sunt arondați. Lista cabinetelor stomatologice școlare este actualizată lunar pe site-ul ASSMB.

 

Personalul medical din cadrul cabinetelor stomatologice este disponibil tot timpul anului, inclusiv în perioada vacanțelor școlare, pentru rezolvarea celor mai diverse probleme stomatologice ale copiilor, de la carii și detartraje, și până la sigilări și extracții dentare.

 

Spre exemplu, elevii cu vârsta cuprinsă între 7 și 8 ani pot beneficia gratuit de sigilarea molarului de 6 ani, un dinte definitiv special, foarte vulnerabil în fața atacului cariei dentare.

 

Promovând constant importanța sănătății orale și a educației pentru sănătate în școli și grădinițe, ASSMB desfășoară în fiecare an Campania de Sănătate Orală, cu implicarea cadrelor medicale (asistenți și medici stomatologi) și participarea preșcolarilor și elevilor din clasele 0 - IV din toate unitățile de învățământ de stat din București.

 

În cadrul orelor de educație pentru sănătate, copiii primesc sfaturi privind prevenirea afecțiunilor orale, precum și factorii de risc care contribuie la producerea acestor afecțiuni.

 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), bolile cavității orale afectează aproape 3,5 miliarde de persoane la nivel mondial, iar peste 530 milioane de copii suferă de carii dentare netratate ale dinților primari (dinții de lapte). Cariile dentare şi boala parodontală reprezintă la ora actuală cele mai frecvente boli infecțioase în întreaga lume, această evoluție îngrijorătoare fiind în strânsă corelaţie cu stilul de viaţă, şi în special cu un consum crescut de zahăr şi o igienă orală deficitară.