La Palatul Parlamentului, a început astăzi cea de a VI-a ediție a STRESS CONGRESS, eveniment științific de referință, organizat anual sub Înaltul Patronaj al UMF „Carol Davila”, în colaborare cu Fundația Ana Aslan Internațional.
Deschiderea oficială a congresului s-a desfășurat sub forma unei mese rotunde cu tema „Provocările digitalizării în managementul medical al stresului”, și a reunit miniștri, decidenți și lideri de opinie din sănătate, manageri și directori medicali ai celor mai importante unități sanitare din București.
„Ne-am propus anul acesta să alăturăm două paradigme, stresul - a doua cauză de boală în medicină - și digitalizarea. Vor fi trei zile de dezbateri, 47 de speakeri în total, pentru ca la finalul evenimentului să avem niște direcții clare despre cum combatem stresul și cum putem să rămânem conectați la tehnologie fără să ajungem, însă, la o epuizare digitală”- Prof. Univ. Dr. Luiza SPIRU, președintele STRESS CONGRESS 2023.
Ediția din acest an a evenimentului medical urmărește abordarea interdisciplinară a stresului, având un program complex, care include teme privind stresul indus de mediul digital, stresul cronic în patologia neuropsihiatrică, aplicaţiile de inteligență artificială în medicină, tehnicile de prevenire și reducere a stresului, factorii de risc, medicina de precizie, tehnologiile inovative și îmbătrânirea activă.
„Pentru ASSMB, digitalizarea proceselor medicale intraspitalicești reprezintă o direcție prioritară de acțiune. Este soluția optimă pentru creșterea calității și eficienței serviciilor medicale, dar și pentru reducerea factorilor generatori de stres, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. La nivelul ASSMB am identificat această necesitate, și am demarat, încă de anul trecut, un program de digitalizare a activităților din cinci unități sanitare, iar până la finalul acestui an vor fi digitalizate încă 8 spitale” - Marian NEGRU, Director Direcția Investiții ASSMB.
STRESS CONGRESS 2023 se desfășoară în perioada 28 - 30 septembrie 2023, evenimentul fiind creditat de Colegiul Medicilor din România (CMR) cu 18 credite EMC și de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) cu 10 credite EMC.