24 MARTIE ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI

24 MARTIE ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI

24 MARTIE ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI

 

Tema din acest an este "Da! Putem învinge tuberculoza!", tocmai pentru că raportul Organizației Mondiale a Sănătății pentru anul 2022 arată că, la nivel mondial, incidența bolii, precum şi rata mortalității au crescut în ultimii doi ani.

 

🟢Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei, ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, la inițiativa Fundatia Romanian Angel Appeal și Parteneriatul Stop TB Romania, a iluminat în roșu, culoarea care semnifică lupta împotriva tuberculozei, Spitalul Clinic Colțea, cel mai vechi din București.

 

🟢Pentru că Ziua Internațională de Luptă Împotriva Tuberculozei reprezintă un prilej de a atrage atenţia opiniei publice asupra consecinţelor devastatoare din punct de vedere sanitar, social şi economic ale tuberculozei, precum şi de a sublinia pericolul în creștere reprezentat de tuberculoza rezistentă la medicamente.

 

🟢În ultimii ani, România a fost țara cu cele mai multe cazuri noi și recidive înregistrate anual, dintre țările membre ale Uniunii Europene și se află în primele șase locuri din regiunea OMS Europa, atât ca număr absolut de cazuri, cât și ca incidența la 100.000 de locuitori.

 

🟢Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, administrează Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, o unitate sanitară recunoscută în domeniu, care de aproape 60 de ani tratează pacienții care suferă de această afecțiune gravă.

 

🟢Totodată, o altă unitate sanitară de top, administrată de ASSMB, este Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor", acesta fiind în prezent unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie si traumatologie din Europa.

 

🟢Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei a fost marcată, pentru prima dată, în 1982, la împlinirea centenarului de la descoperirea de către medicul german Robert Koch a bacilului care produce tuberculoza.