ASSMB DIGITALIZEAZĂ ACCELERAT ACTIVITATEA MEDICALĂ DIN CELE 19 SPITALE PE CARE LE ADMINISTREAZĂ

ASSMB DIGITALIZEAZĂ ACCELERAT ACTIVITATEA MEDICALĂ DIN CELE 19 SPITALE PE CARE LE ADMINISTREAZĂ

 

🟢ASSMB digitalizează accelerat activitatea medicală din cele 19 spitale pe care le administrează

 

🟢Modernizarea accelerată a spitalelor și creșterea calității serviciilor medicale oferite bucureștenilor este o prioritate permanentă a ASSMB. În acest context, se derulează deja un proces accelerat de digitalizare a procedurilor medicale intraspitalicești din cadrul celor 19 spitale administrate de ASSMB, cu scopul optimizării serviciilor medicale și creșterii gradului de siguranță a pacientului.

 

🟢În cursul anului trecut, noul sistem digital a fost implementat la patru unități medicale – SF. Luca, Colțea, Obregia și Burghele - , suma alocată de la bugetul local, prin ASSMB, fiind de 1, milioane de euro.

 

🟢În prezent, este în curs de digitalizare activitatea de la alte șase spitale - fiind alocate 2 milioane de euro -, însă obiectivul ASSMB este ca până la sfârșitul acestui an să fie digitalizate toate unitățile sanitare din subordine și să se realizeze interconectarea lor.

 

🟢Avantajele digitalizării sunt multiple, atât pentru bugetul autorității locale, cât și pentru activitatea spitalului și calitatea îngrijirii pacienților.

 

🟢Putem distinge 5 mari beneficii, care vor conduce la un salt calitativ important în relația spital-pacient:

 

*     Precizie - sistemul verifică în timp real corelația dintre pacient și manevrele medicale care trebuie realizate, ceea ce va consolida încrederea pacientului în calitatea asistenței medicale acordate în spitalele ASSMB;

 

2⃣Trasabilitate - traseul parcurs de medicament/materialul sanitar sau de o probă biologică recoltată este monitorizat cu precizie, în timp real, conferind siguranță și acuratețe actului;

 

3⃣Mobilitate & Rapiditate - medicul are acces oricând și oriunde, în mod securizat, la datele medicale ale pacientului, pe telefonul mobil, laptop sau tabletă.

 

Oricând poate ajusta doza de medicamente, poate cere analize suplimentare sau investigații în plus. Pentru pacient, înseamnă o îngrijire mai bună, care răspunde nevoii sale în timp real. Totodată, sistemul este un instrument pentru a reduce timpul administrativ petrecut de medic în favoarea timpului petrecut la patul pacientului. Prin funcția de dictare, informațiile introduse de medic într-un device digital sunt transcrise automat în fișa medicală electronică a pacientului. Este asigurată astfel baza tehnologică pentru digitalizarea formularului Foaie de Observație Clinică Generală (FOCG) atunci când cadrul legislativ va permite;

 

4⃣Comunicare directă - prin intermediul tabletelor atașate la patul bolnavului este îmbunătățită comunicarea cu personalul medical, iar pacientul poate lua ușor legătura (audio-video) cu aparținătorii;

 

5⃣Eficientizarea costurilor operaționale - consumul și stocurile sunt urmărite în timp real, prevenind apariția unor situații nedorite, des întâlnite în spitalele din România.

 

https://primanews.ro/bratari-digitale-pentru-pacientii.../