ASSMB ȘI DSU CONTINUĂ ȘI ÎN ACEST AN SESIUNILE DE INSTRUIRE A MEDICILOR ȘI ASISTENȚILOR ȘCOLARI ÎN FOLOSIREA TEHNICILOR DE PRIM AJUTOR

ASSMB ȘI DSU CONTINUĂ ȘI ÎN ACEST AN SESIUNILE DE INSTRUIRE A MEDICILOR ȘI ASISTENȚILOR ȘCOLARI ÎN FOLOSIREA TEHNICILOR DE PRIM AJUTOR

Prima sesiune din acest an de instruire a personalului medical din școli și licee în tehnici de prim ajutor a avut loc astăzi, la sediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Ca de obicei, prezentarea fost susținută de Dr. Alin POPA, Șef Serviciu Formare în Medicină de Urgență, Prim Ajutor Calificat și medicină la Dezastre în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Medicii și asistenții medicali și-au împrospătat astfel cunoștințele în ceea ce privește primul ajutor și au exersat și practic tehnicile de acordare a acestuia, inclusiv modul în care trebuie să acționeze în diferite tipuri de situații. A fost subliniat faptul că viteza de reacție este, de cele mai multe ori, esențială, dar și pregătirea medicală prealabilă joacă în rol important în situații-limită, atunci când poate fi în joc viața copiilor sau tinerilor alături de care se află zilnic personalul din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB.

 

Au fost exersate tehnicile de acordare a primului ajutor specifice în cazuri de traumatisme, anafilaxie, epilepsie și stop cardio-respirator.

 

Sesiunile de instruire pentru cadrele medicale din cabinetele școlare au început la jumătatea anului trecut și vor continua și în acest an, astfel încât toți cei aproape 1.000 de medici și asistenți medicali din școlile, liceele și universitățile de stat din Municipiul București să fie cuprinși în cadrul proiectului inițiat în comun de ASSMB și DSU.

 

În cadrul parteneriatului încheiat pentru o perioadă de 5 ani între ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, specialiștii în acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență au realizat până acum mai multe prezentări teoretice și practice și pentru elevii din școlile și liceele din Capitală, în cadrul programului „Primul ajutor în școli”.

 

Scopul acestor cursuri, care vor continua și pe parcursul acestui an, care se bucură de mare succes, este acela de a oferi elevilor informațiile corecte și utile care îi pot ajuta să acorde prompt și eficient primul ajutor în diverse situații cu care se pot întâlni la școală, pe stradă sau acasă. Până acum, au fost instruiți în tehnici de prim ajutor aproximativ 150 de elevi și cadre didactice din școlile și liceele din Capitală.

 

De asemnea, bucureștenii interesați de tehnicile de acordare a primului ajutor beneficiază, la rândul lor, de programul „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența!”, la sesiunile de instruire organizate în baza unei simple înscrieri prealabile, participând deja, până acum, peste 100 de persoane.

 

Întreaga logistică și toate materialele necesare derulării sesiunilor de instruire sunt asigurate integral de DSU și ASSMB.