„ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE A INFECȚIEI CU HPV”, LA SPITALUL CLINIC COLȚEA
„ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE A INFECȚIEI CU HPV”, NARCATĂ PRINTR-UN EVENIMENT SPECIAL LA SPITALUL CLINIC COLȚEA
În fiecare an, pe 4 martie, Asociația Inernațională Papillomavirus marchează „Ziua Internațională de Conștientizare a HPV” pentru a atrage atenția asupra riscurilor asociate infecției cu virusul papilloma uman (HPV) și a modalităților prin care pot fi prevenite bolile cauzate de acesta.
Pentru a marca această zi specială, Asociatia Mame Pentru Mame a inițiat o campanie de conștientizare și a organizat astăzi un eveniment în parteneriat cu Spitalul Clinic Colțea, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
Pentru a atrage atenția asupra numărului mare de femei care își pierd anual viața din cauza cancerului de col uterin, 1.805 fire de mărțișor alb-turcoaz vor fi afișate pe gardul Spitalului Colțea, alături de 7 panouri cu informații esențiale despre pericolul infecției cu HPV și modalitățile de prevenție care sunt disponibile în prezent.
De astăzi și până pe 8 martie, reprezentanții Asociatia Mame Pentru Mame și specialiștii de la Spitalul Clinic Colțea, îi invită pe toți bucureștenii și vizitatorii orașului care vor trece pe lângă clădirea istorică a Spitalului Clinic Colţea, să se oprească pentru un minut în dreptul panourilor informative și să reflecteze pe marginea acestei importante teme de sănătate publică.
Este necesar să ne informăm doar din surse de încredere pe acest subiect și, în cazul părinților care au fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani, să vorbească cu medicul de familie despre necesitatea vaccinării anti-HPV, pentru a le putea proteja sănătatea și viața atunci când devin persoane adulte.
IMPORTANT! Vaccinarea anti-HPV este inclusă în Programul Național de Imunizare și este gratuită pentru fetele din grupa de vârstă 11-18 ani, fiind realizată în siguranță de către medicul de familie, la solicitarea părinților.
La nivel mondial, infecția cu HPV cauzează anual peste 630.000 de cazuri de cancer în rândul femeilor și 60.000 de cazuri de cancer în rândul bărbaților.
România înregistrează cea mai mare incidență și cea mai mare rată a mortalității prin cancerul de col uterin, comparativ cu țările Uniunii Europene, deși este vorba de unul dintre cele mai puține tipuri de cancer care pot fi prevenite.
În fiecare an, aproape 3.400 de femei din România primesc diagnosticul de cancer de col uterin, acesta fiind al treilea cel mai întâlnit tip de cancer în rândul femeilor din țara noastră. În România, mor anual peste 1.800 de femei din cauza cancerului de col uterin.
#HPVawearnessDay #SpitalulClinicColtea #PMB #ASSMB #MamepentruMame