SISTEME BIOMEDICALE AVANSATE DE TRATARE A DEȘEURILOR, LLIVRATE ÎN CADRUL PROIECTULUI CU FONDURI EUROPENE ”STOP” – COVID ÎN CADRUL SPITALELOR A.S.S.M.B.”

SISTEME BIOMEDICALE AVANSATE DE TRATARE A DEȘEURILOR, LLIVRATE ÎN CADRUL PROIECTULUI CU FONDURI EUROPENE ”STOP” – COVID ÎN CADRUL SPITALELOR A.S.S.M.B.”

 

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București continuă, într-un ritm susținut, implementarea proiectului cu fonduri europene ”STOP-COVI în cadrul spitalelor A.S.S.M.B.” în valoare totală de 40 de milioane de lei.

 

Proiectul, depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) ,are ca obiectiv creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 a spitalelor A.S.S.M.B., prin dotarea acestora cu echipamente, aparatură, dispozitive medicale și materiale de protecție necesare îngrijirii și tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

 

În acest sens, un moment important a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când două Sisteme Biomedicale Avansate de Tratare a Deșeurilor au fost livrate la Spitalul Clinic Colentina și la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila.

 

Un al treilea sistem, identic, urmează să fie livrat în perioada următoare și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, unitate sanitară aflată încă de la început în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

 

Suma totală alocată achiziției celor trei echipamente de înaltă tehnologie s-a ridicat la 2,43 milioane de lei.

 

Este vorba de echipamente de înaltă tehnologie, ușor de utilizat și ecologice, care transformă în cel mai scurt timp deșeurile periculoase în deșeuri inofensive, ușor de eliminat. Deșeurile medicale infecțioase sunt neutralizate, inclusiv cele contaminate cu SARS-CoV-2, fără a mai fi nevoie ca acestea să părăsească incinta unității sanitare. Sistemul Biomedical Avansat presupune sterilizarea cu abur (autoclavare) la 135° C și, astfel, deșeurile se rup în bucăți irecognoscibile de 0,8-1 cm.

 

Aceste echipamente performante răspund nevoilor tuturor locațiilor unde sunt produse deșeuri biomedicale. Sistemele pot prelucra saci de deșeuri, carton sau plastic, recipiente care conțin produse chirurgicale, deșeuri medicale, articole de laborator, diverse filtre etc. De asemenea, ele pot gestiona un volum mare de deșeuri lichide.

 

Aceste soluții avansate neutralizează deșeurile biomedicale, reduc riscurile și diminuează costurile de eliminare, ceea ce crește substanțial eficiența și siguranța activității medicale derulate în spitalele A.S.S.M.B.