PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ, ÎN VALOARE TOTALĂ DE 5,21 MILIOANE DE LEI, IMPLEMENTAT CU SUCCES DE SPITALUL CLINIC DE COPII ”DR. VICTOR GOMOIU”, ADMINISTRAT DE PRIMĂRIA CAPITALEI PRIN A.S.S.M.B.

PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ, ÎN VALOARE TOTALĂ DE 5,21 MILIOANE DE LEI, IMPLEMENTAT CU SUCCES DE SPITALUL CLINIC DE COPII ”DR. VICTOR GOMOIU”, ADMINISTRAT DE PRIMĂRIA CAPITALEI PRIN A.S.S.M.B.

 Astăzi a avut loc conferința finală de închidere a proiectului cu finanțare europeană ”Creșterea competențelor multidisciplinare a personalului medical în vederea îmbunătățirii calității vieții copiilor cu boli rare”, implementat cu succes de Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, împreună cu Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă.

 Printre personalitățile prezente la eveniment, alături de Dr. Diana IONESCU, managerul de proiect și directorul medical al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, s-au aflat Prof. Univ. Dr. Viorel JINGA - Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Vasile APOSTOL - Directorul General al ASSMB, Dr. Dumitru Cristinel BADIU, - Directorul Direcției Management și Structuri Unități Sanitare din cadrul ASSMB, Iolanda Elena MIHALACHE– președinte Asociația PartNET- Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă și Maria ENESCU - managerul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

 În cadrul conferinței, au fost prezentate obiectivele și rezultatele obținute, precum și detalii relevante privind activităţile derulate în cadrul proiectului.

 ”Au fost peste 440 de participanți, medici și asistenți medicali care s-au specializat în bolile rare. Este un lucru extrem de important, pentru că bolile rare reprezintă o nișă, iar spitalul nostru este unul de referință în lumea medicală pe acest domeniu, fiind cel mai modern spital de copii din România, la ora actuală. Noi ne-am gândit ca serviciile medicale din acest spital să fie nișate, pentru că nu ne puteam compara cu spitalele de urgență, noi fiind un spital pentru pacienți cronici. Acest proiect pe boli rare, specifice patologiei pediatrice, vine să întregească acest concept al nostru de servicii de nișă”Dr. Diana IONESCU, Directorul medical, Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”

  Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat îmbunătățirea nivelului de competențe a sute de profesioniști din sistemul medical de sănătate, din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, respectiv ale cadrelor medicale profesioniste din sistemul medical – medici şi asistenţi medicali la nivel național, implicați în prevenirea, diagnosticarea precoce și tratarea bolilor rare la copii.

 Valoarea totală a proiectului, implementat de Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”

 împreună cu Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, a fost de 5,21 milioane de lei, din care 85% reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul Social European,  prin POCU – Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar 15% este cofinanțarea asigurată din bugetul local al Muncipiului București.

”Acest proiect, dincolo de indicatori și de rezultate, reprezintă pentru noi, administrația locală, resurse obligatorii absorbate din fonduri europene. În urma implementării cu success a acestui proiect, spitalul este poziționat, practice, în rândul operatorilor de formare profesională pentru personalul medical la nivel national. Colaborarea strânsă pe care o avem cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, și pe care vrem să o întărim pe viitor, este absolut necesară în vederea dezvoltării spitalelor pe care noi le administrăm. Proiectul acesta a scos în evidență cât de important este colaborarea între mediul academic, mediul spitalicesc, administrația locală și societatea civilă”– Vasile APOSTOL, Director General ASSMB.