Proiect în valoare de peste 5 milioane de lei, cu finanțare europeană, finalizat cu succes de Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”, administrat de Primăria Capitalei prin ASSMB
v Peste 440 de medici și asistenți medicali s-au perfecționat în domeniul diagnosticării și tratării bolilor rare la copii
La finalul săptămânii trecute, la Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu - administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București -, a avut loc vizita de monitorizare finală a unui proiect deosebit de important, cu finanțare europeană, care vizează îmbunătățirea nivelului de competențe a peste 440 de profesioniști din sistemul sanitar implicați în prevenirea, diagnosticarea precoce și tratarea bolilor rare la copii.
Valoarea totală a proiectului, implementat de Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu împreună cu Asociația PartNET – Parteneri pentru Dezvoltare Durabilă, a fost de 5,21 milioane de lei, din care 85% reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul Social European, prin POCU – Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar 15% este cofinanțarea asigurată din bugetul local al Muncipiului București.
La vizita finală de monitorizare au participat câte doi reprezentanți din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și Autorițății de Management (AM POCU)
”Fondurile europene sunt o oportunitate uriașă pentru dezvoltarea și modernizarea celor 19 spitale pe care Primăria Capitalei, prin ASSMB, le are în administrare.
Și în cazul Spitalului Gomoiu, ca și în cel al altor unități sanitare pe care le administrăm, prioritatea noastră este folosirea la maximum a resurselor disponibile prin programele operaționale, precum și a celor din viitorul PNRR, pentru a putea asigura bucureștenilor accesul la servicii medicale de un nivel cât mai înalt” – Vasile APOSTOL, director general ASSMB.
În cadrul proiectului, care s-a derulat în perioada decembrie 2017-iunie 2021, în diverse localități din țară au avut loc evenimente de informare, selecție și recrutare grup țintă, în urma cărora au fost recrutați, în total, 203 de medici specialiști și medici de familie, respectiv 240 asistenți medicali.
În urma desfășurării cursurilor de formare profesională, 403 specialiști din domeniul medical au beneficiat de formare, respectiv: 240 asistenți medicali (Partenerul 1), 139 medici specialiști din spitale și 24 medici de familie.
”Finalizarea acestui proiect, finanțat din fonduri europene în carul POCU, ne consolidează statutul de centru de excelență pentru tratarea și diagnosticarea copiilor cu boli rare din România. Este un element foarte important, care ne diferențiază între celelalte unități sanitare de același profil. De altfel, Spitalul Clinic de Copii Dr. Gomoiu este recunoscut pentru faptul că oferă servicii medicale cu un grad ridicat de unicitate, dedicate unor patologii de nișă ale celor mici” – Dr. Diana IONESCU, Director medical, Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”