031.9103 ESTE NUMĂRUL DE TELEFON GRATUIT PENTRU CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

031.9103 ESTE NUMĂRUL DE TELEFON GRATUIT PENTRU CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

031.9103 ESTE NUMĂRUL DE TELEFON GRATUIT PENTRU CONSILIERE PSIHOLOGICĂ, LANSAT DE Primăria Municipiului Bucureşti, PRIN Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, LA Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia"

Perioada pandemiei a fost una dificilă pentru majoritatea persoanelor, mulți dintre noi confruntându-ne cu diferite probleme. Specialiștii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" ne-au explicat câteva din tipurile de tulburări pe care le putem întâlni în aceste vremuri:

    • Tulburarea de panică este o tulburare de anxietate caracterizată prin atacuri de panică recurente. Simptomele caracteristice unui atac de panică sunt: anxietate de intensitate mare, chiar “frică de moarte”, asociată cu dificultăți în respirație, transpirații difuze, amețeli, senzația de leșin, frica de a “nu înnebuni”, palpitații. Nu este obligatoriu ca toate simptomele să apară în același timp, un atac de panică putându-se manifesta, de exemplu, prin dificultăți în respirație și palpitații care, odată apărute, fac persoana care le resimte să se gândească: “Este ceva în neregulă cu mine, sunt bolnav/ă”, sau, în contextual actual, “Dacă m-am infectat cu Coronavirus?”.
    • Anxietatea de sănătate este o tulburare caracterizată prin îngrijorări persistente și de intensitate mare cu privire la posibilitatea de a avea o problemă de sănătate. Este firesc ca în această perioadă, teama de îmbolnăvire să atingă cote maxime. Valul de știri la care suntem expuși, multitudinea de articole, sfaturi și filme care circulă pe social media și în presă, uneori cu informații neverificate sau false, ne pot provoca o stare marcată de tensiune și anxietate.
    • Tulburarea de anxietate generalizată (TAG) se manifestă prin îngrijorări excesive, incontrolabile, în legătură cu multiple activități sau situații obișnuite de viață. Acestea se asociază cu stare de neliniște, oboseală excesivă, dificultăți de concentrare, iritabilitate, tensiune musculară.

 

 Mai multe tipuri de afecțiuni, precum și explicații mai amănunțite, găsiți aici: http://spital-obregia.ro/informatii-despre-coronavirus-si-tulburari-psihice-specifice/?fbclid=IwAR1UL_UfqwdIzQPDdAXUW4GzhSJ-xeZlV3koxcM_K3H2Hjc38ucXJaHRifU  

 Vă reamintim că Spitalul Clinic De Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București continuă să ofere consiliere #GRATUITĂ la numărul de telefon 031-9103, având un program zilnic între orele 10:00 și 19:00.  

Totodată, 15 medici de la Spitalul Clinic De Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia acordă asistență și pe platforma medicală gratuită https://pacient.assmb.ro/pentru-pacienti/, unde colaborează aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajați în spitalele Primăriei Capitalei, și care îi ajută pe bucureștenii care au nevoie de un sfat medical sau de diverse acte medicale, pentru a le rezolva problemele fără să se mai deplaseze la spital.

#COVID #Obregia #ASSMB #PMB