„DESCHIDETI SPITALUL COLENTINA! NOI, CEI CU BOLI CRONICE, NU AVEM DREPTUL LA VIAȚĂ?”

„DESCHIDETI SPITALUL COLENTINA! NOI, CEI CU BOLI CRONICE, NU AVEM DREPTUL LA VIAȚĂ?”

„SUSȚIN REDESCHIDEREA SPITALULUI COLENTINA! SUNT DE 11 ANI PACIENT AICI. ESTE MARE NEVOIE DE SPITAL PENTRU TRATAMENTE ȘI PENTRU ȚINEREA SUB OBSERVAȚIE A CELOR CU BOLI CRONICE ȘI NU NUMAI”

Acestea sunt doar câteva dintre sutele de mesaje postate de pacienții cronici pe paginile de Facebook ale ASSMB și Spitalului Colentina, marea majoritate arătându-și nemulțumirea pentru faptul că „cel mai bun spital din România” este BLOCAT de aproape TREI LUNI, fiind rezervat integral pentru bolnavii de COVID-19.

„AVEM NEVOIE DE MEDICII NOȘTRI! ACEST SPITAL ESTE CEL CARE NE SALVEAZĂ VIEȚILE”- ne-a scris Ioana pe Facebook.

„De când Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport COVID, am tratat în jur de 550 de pacienți. Noi, însă, tratam în spital în jur de 20.000 de cazuri pe lună, - internări continue, internări de zi și pacienți tratați în ambulator. Asta arată clar că, un număr foarte mare de pacienți nu a mai avut acces în Spitalul Clinic Colentina. În aceste ultime trei luni s-a făcut foarte multă telemedicină, dar evident ca această formă de consult are limitele ei. Pe unii pacienți i-am trimis în alte spitale din București, unde au mers inclusiv medici de-ai noștri pentru a-i trata. Dar, din nefericre a rămas un număr de pacienți, semnificativ de mare, pentru care nu se poate face diagnostic și tratament decât în cadrul Spitalului Clinic Colentina”- a declarat, luni, Prof. Dr. Sabina Zurac, directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, în cadrul unui interviu acordat în platoul Medikatv. #spitalePMB #spitalulColentina #paciențiînnevoie

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), prezintă informațiile actualizate privind situația internărilor în cele trei unități sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor BabeșSpitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila.  

Joi, 25.06.2020, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 294 persoane, dintre care șase se află la Terapie Intensivă (ATI).

În ultimele 24 de ore, la fel ca și în zilele precedente, numărul pacienților internați este mai mic decât al celor externați din spital.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.369 persoane, din București și din țară - din care 1.790 confirmate cu boala COVID-19.

Din totalul de 2.075 pacienți externați până la acestă dată din Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, 1.194 sunt din București, restul de 881 fiind pacienți cu domiciliul în alte localități din țară. Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.454, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.  

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 95 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 12 se află la Terapie Intensivă (ATI).

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 593 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 302 din București-Ilfov și 291 din celelalte județe ale țării.

Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcționare pentru 445.

Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.  

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, situația este neschimbată față de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienți infectați care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.  

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19 internați în cele trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.433.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.900 de pacienți confirmați cu COVID-19.

 

BIROUL COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE ASSMB