JURNAL ”ANONIM” DE PANDEMIE - EPISODUL 5
”FĂRĂ OAMENII CU SUFLET EXTRAORDINAR DIN SPITALUL ”DR. VICTOR BABEȘ” NOI NU REZISTAM ACESTEI BOLI CUMPLITĂ NUMITĂ COVID-19”
Sunt cuvintele doamnei Maria, pacientă timp de 13 zile la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, alături de soțul ei.
Doamna Maria, în vârstă de 47 de ani, a citit toate materialele postate pe pagina de Facebook a ASSMB, la rubrica „Jurnal de Pandemie”, și a ținut neapărat să vorbească cu noi. Ne-a contactat dintr-un motiv simplu: ar vrea să le spună un mare „MULȚUMESC!” tuturor celor care au îngrijit-o – medici, asistente, infirmiere.
Nu dorește ca identitatea să îi fie dezvăluită, pentru că părinții, care sunt la o vârstă înaintată, nu știu că atât ea, cât și soțul, s-au infectat cu temutul virus.
A dorit însă să ne povestească despre experiența dură prin care a trecut, dar mai ales despre cât de mult a însemnat pentru ea faptul că în spital a primit cele mai bune îngrijiri și a fost înconjurată de profesioniști desăvârșiți, dedicați total meseriei lor.
„Atât eu cât și soțul meu am stat în același salon și am avut parte de un personal excepțional la Spitalul „Dr. Victor Babeș”. Începând de la infirmiere și până la medicul curant, am toată stima și tot respectul pentru ei. Mă rog necontenit pentru sănătatea lor.
Domnul doctor, în grijă căruia am fost și eu și soțul meu, a fost Dumnezeu pentru noi, timp de 13 zile! Nu am suficiente cuvinte de recunoștință la adresa lor. De la infirmiera care venea și ne făcea curat, la infirmiera care ne dădea să mâncăm, la doamnele asistente care veneau și ne întrebau tot timpul dacă ne doare ceva, la domnul doctor care, necontenit, zi de zi, venea la noi.” – Maria, pacientă vindecată de Covid-19 la Spitalul „Dr. Victor Babeș”
Nu știe cum s-au infectat, mai ales că, de când au auzit despre primele cazuri, s-au protejat amândoi cum au putut de bine.
„Nu știm de unde am luat virusul. Fie am luat virusul din mijloacele de transport în comun, fie din supermarket, efectiv nu știm. Și pe stradă mergeam cu mânuși și cu mască. Ne dezinfectam tot timpul. Avem și bidonașul cu clor la intrarea în apartament și ne dădeam inclusiv pe talpa pantofilor. Era într-o zi de marți, pe 14 aprilie, când m-am trezit și aveam febră 38. Sotul meu a început să aibă dureri de mușchi și stare de oboseală. Atunci am intrat la bănuieli. Am anunțat apoi la muncă și am rămas izolați amândoi. Apoi testele lui au confirmat prezența virusului SARS-CoV-2. Eu deja aveam dureri cumplite de cap și stări de vomă în jet și, ulterior, transportată și testată la spital, mi s-a confirmat și mie boala.” – Maria, pacientă vindecată de Covid-19 la Spitalul ”Dr. Victor Babeș”
Maria s-a speriat groaznic, mai ales că fusese operată pe cord în urmă cu 5 ani. Dar, din fericire, a trecut peste această încercare grea. Și acum este acasă! Recuperarea fizică s-a încheiat, dar din punct de vedere emoțional este încă foarte afectată. E însă convinsă că, alături de fiul de 23 de ani și de întreaga familie, poate învinge orice obstacol.
„Aș spune oamenilor care nu cred în acest virus să CREADĂ, pentru că nu sunt vorbe în vânt. E cumplită această boală. Din fericire am dat peste o echipă „Jos Pălăria!” la Spitalul Babeș. Mă înclin în fața lor și le spun: „Să le dea Dumnezeu sănătate!”. Știu cât le este de greu și lor, pentru că atunci când pleacă din spital nu ajung la familiile lor sau la copii, ci merg la un hotel.” – Maria, pacientă vindecată de Covid-19 la Spitalul „Dr. Victor Babeș”
De la începutul pandemiei, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, au ajuns 1.340 de persoane suspecte de infectare cu SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 930 au fost confirmați cu boala COVID-19, iar 720 sunt acum vindecați, potrivit ultimelor date furnizate de directorul medical al spitalului, Conf. Dr. Simin-Aysel Florescu.
#SpitaluldeBoliInfecțioaseșiTropicaleDrVictorBabeș
#mărturiicutremurătoare