VITEZA DE TESTARE PENTRU COVID-19 A CRESCUT DE 8 ORI ÎN BUCUREȘTI DE LA ÎNCEPUTUL ACESTEI EPIDEMII CA URMARE A ACHIZIȚIILOR FĂCUTE
ÎN BUCUREȘTI AU FOST INTERNAȚI LA SPITALUL VICTOR BABEȘ 435 DE PACIENȚI, DIN CARE AU FOST EXTERNAȚI 234
Primarul general, Gabriela Firea: ”Am crescut viteza de testare în București, prin achiziționarea a 4 aparate RT PCR. Dacă până acum pe un aparat vechi se puteau face 120 de teste, în acest moment cu această aparatură de generație nouă se pot realiza chiar și 900 de teste într-o singură zi.”
Director medical Spitalul Clinic " Dr. Victor Babes" Dr. Simin Florescu: ”Este o investiție foarte importantă pentru noi în ceea ce privește diagnosticul infecției cu noul coronavirus și aici ne referim la două direcții principale. Una la capacitatea de testare în masă, mai mult decât până acum, a pacienților internați, iar al doilea aspect se referă la capacitatea noastră de a diagnostica mai rapid, caz cu caz, fiecare infecție, lucru care ne ajută extrem de mult în orientarea pacienților în spital. Noi internăm cazurile suspecte separat de oricine altcineva și acum, dacă avem posibilitatea să pune un diagnostic cert într-o oră, putem mult mai bine să orientăm spitalizarea cazurilor.”
Director General ASSMB, Vasile Apostol: ”Din perspectiva achizițiilor de materiale sanitare și dezinfectanți pe care Primăria Municipiului Bucureşti le derulează pentru spitalele aflate în administrare, situația este următoarea: am avut un buget de 20 de milioane de lei, din care scădem aparatele PCR. 12 milioane de lei constituie suma pe care am contractat-o pentru 56.250 de combinezoane, 1.006.000 de măști chirurgicale simple, 20.000 măști de protecție de tip FFP2, 14.000 de perechi de ochelari de protecție, 4.000 de cutii de mănuși. Există probleme cu livrările lor și aceasta este o problemă la nivel național. Aceste probleme noi le-am adus în atenția primului-ministru al României în videoconferința de săptămâna trecută. Mai precis, faptul că operatorii privați se plâng că sunt blocați în vămi. În vămile țărilor de proveniență sau chiar în vămile din România. Avem garanții ferme, scrise, că săptămâna aceasta aceste materiale menționate anterior vor fi livrate. Fac un apel la adresa operatorilor economici care au materiale sanitare pe stoc să ne facă o ofertă oficială pe mail-ul instituției: contact@assmb.ro.”