METODĂ DE RECUPERARE NEUROMUSCULARĂ, UNICĂ ÎN ROMÂNIA, LA SPITALUL FOIȘOR

METODĂ DE RECUPERARE NEUROMUSCULARĂ, UNICĂ ÎN ROMÂNIA, LA SPITALUL FOIȘOR

 

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie "Foisor" a fost dotat de Primăria Municipiului Bucureşti, cu cele mai moderne aparate de recuperare medicală pentru pacientul ortopedic:

PLACA MULTIFUNCȚIONALĂ DE RECUPERARE ȘI DIAGNOZĂ NEUROMUSCULARĂ

Are patru mari beneficii: ajută la mobilitate, contribuie la creșterea amplitudinii de mișcare, crește forța dar și rezistența musculară. 
Pot face recuperare pe acest tip de aparat ultramodern și UNIC în România, pacienții cu proteză de șold, proteză de genunchi, bolnavii cu intervenții chirurgicale la coloană, dar și cei cu intervenții de tip artroscopic. De asemenea, poate fi folosită și de pacienții cu obezitate sau cu patologii cardiovasculare, dar și de cei care se recuperează profilactic. 
Pacientul din imagini, de exemplu, face recuperare pentru o discopatie lombară. În cazul lui se încearcă toate metodele terapeutice de tip non-chirurgical, înainte de a lua în calcul operația. Odată ce pacientul a înțeles modalitatea de funcționare a programului de recuperare pe această placă, exercițiul poate fi particularizat pe tableta aparatului și încărcat ori de câte ori face ședințe, urmând să lucreze singur, fără a mai avea nevoie să fie asistat de medic. Placa înregistrează inclusiv progresele făcute de pacient, de la o ședință la alta, astfel încât, să poată fi crescută intensitatea exercițiului, în funcție de feedback-ul computerizat obținut. Datele stocate pe această platformă multifuncțională sunt centralizate și au, inclusiv, valoare de cercetare. Dispozitivul permite și analiza mersului, oferind informații atât cu caracter static, cât și dinamic, despre întreaga coloană vertebrală, transferul greutății sau tipul de mers.

MASA DE DECOMPRESIE

Tehnica pentru acest tip de aparat este, de asemenea, computerizată, pentru a se stabili exact tipul de tracțiune care trebuie efectuat. Elongația se realizează atât sub formă continuă cât și intermitent și se pot asocia și alte mijloace, precum kinetoterapia, electroterapia sau masajul, pentru a obține, suplimentar, o miorelaxare regională. Această masă de decompresie este recomandată pacienților cu sindroame clinice dureroase cervicale sau lombare, de origine mecanică, acute sau cronice, determinate de afectarea discului, ligamentelor sau maselor musculare.

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie "Foisor" este administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.