TREI SPITALE ADMINISTRATE DE PRIMĂRIA CAPITALEI, UN EXEMPLU DE URMAT, ÎN DOMENIUL ATRAGERII FONDURILOR EUROPENE

TREI SPITALE ADMINISTRATE DE PRIMĂRIA CAPITALEI, UN EXEMPLU DE URMAT, ÎN DOMENIUL ATRAGERII FONDURILOR EUROPENE

Ministerul Fondurilor Europene a organizat la Biblioteca Națională a României conferința ”Investiții în domeniul Sănătății prin Programul Operațional Capital Uman”, eveniment unde au fost prezentate proiectele de succes din domeniul sănătății, la nivel național.
Trei spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu și Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino - au accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte în domeniul sănătății. Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a vizitat toate standurile organizate de spitalele ale căror proiecte s-au dovedit de succes, printre care și cele ale spitalelor Filantropia, Gomoiu și Cantacuzino, aflate în administrarea Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
”I-am mulțumit doamnei Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, pentru sprijinul acordat în implementarea acestor proiecte. Am rugat-o ca la viitoarele alocări financiare, pe zona de sănătate, regiunea București-Ilfov să nu mai fie neeligibilă, iar pe de altă parte, Primăria Capitalei să apară în categoria de solicitanți eligibili, având în vedere că suntem autoritate publică și administrăm 19 spitale. Domnia sa ne-a felicitat pentru acțiunile pentru sănătate pe care le avem, inclusiv pentru proiectele cu vouchere”, a declarat Vasile Apostol, director Programe-Proiecte ASSMB.
Tot în cadrul conferinței, Conf. Univ. Dr. Anca Panaitescu, la Spitalul Clinic Filantropia a prezentat proiectul ”Formarea prin simulare medicală, în scopul gestionării marilor urgențe din sarcină și naștere.”
La conferință au fost prezentate 24 de proiecte, practic, cele mai bune din România, care au câștigat bani europeni pentru formarea specialiștilor din rândul personalului medical.
Programul Operațional Capital Uman este cel mai mare proiect românesc, finanțat din Fondul Social European. POCU a alocat 4,3 miliarde de euro pentru proiecte în domenii precum resurse umane, sănătate și educație.