„Pe stradă nu e acasă!" un proiect comun al ASSMB, Poliției Capitalei, Direcţiilor de Asistenţă Socială și Protecție a Copilului din Bucureşti şi Agenţiei Naționale împotriva Traficului de Persoane

„Pe stradă nu e acasă!" un proiect comun al ASSMB, Poliției Capitalei, Direcţiilor de Asistenţă Socială și Protecție a Copilului din Bucureşti şi Agenţiei Naționale împotriva Traficului de Persoane

„Pe stradă nu e acasă!" un proiect comun al ASSMB, Poliției Capitalei, Direcţiilor de Asistenţă Socială și Protecție a Copilului din Bucureşti şi Agenţiei Naționale împotriva Traficului de Persoane a debutat cu o prima sesiune de consiliere a unui grup de 25 de copii proveniţi din casele familiale de către medici psihiatri şi psihologi din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia".

 

 

 

În cadrul acestor activități care sunt împărţite în două module, de câte 5 săptămâni fiecare, specialiştii vor aborda, într-o manieră interactivă, adaptată profilului grupului ţintă, aspecte referitoare la educația emoțională, managementul furiei, al conflictelor interpersonale şi al agresivității, bullying şi stigmatizare, şi vor primi explicații despre etapele schimbării unui comportament disfuncțional.

 

 

 

„Prin aceste sesiuni, ne dorim să îi ajutăm pe copii să facă faţă comportamentelor problematice şi le arātām cum să le evite pe viitor. Vrem ca, prin sfaturile noastre, să le oferim baza necesară pentru o schimbare în bine"- Dr. Cristina ANGHEL, medic primar Psihiatire pediatrică, Spitalul de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia".

 

 

 

● La nivelul municipiului Bucureşti, există 78 locații de tipul unităților rezidențiale de tip familial, centrelor de primire în regim de urgenţă, centrelor de tip rezidențial pentru copii cu dizabilităţi sau centrelor de plasament, şi dat fiind regimul deschis al acestora în fiecare an se înregistrează plecări voluntare ale minorilor care, odată ajunşi în stradă, sunt foarte vulnerabili.

 

 

 

„Facem aceste şedinţe de consiliere pentru a recâștiga cât mai mulţi dintre copii şi a-i determina să nu mai fugă din centre, să nu devină victime ale străzii. Prin acest demers vrem să le asigurăm un viitor, altul decât cel pe care l-ar avea pe stradă. De aceea copiii au parte de consiliere atât din partea medicilor, dar şi din partea ofiţerilor din cadrul Siguranţei Școlare şi Prevenirii Criminalităţii şi Traficului de Persoane." - Gabriel Alexandru NAE, comisar sef de poliţie, şef Serviciul Siguranţă Școlară.

 

 

 

În cadrul acestui proiect, grupul țintă sunt minorii instituţionalizați (centre plasament, apartamente sociale) din municipiul Bucureşti, precum şi asistenții sociali (personalul din sistemul de protecţie socială).