SECȚIA DE RADIOTERAPIE DE LA SPITALUL COLȚEA, ECHIPAMENTE MODERNE ȘI MEDICI DEDICAȚI
Radioterapia salvează viețile a milioane de bolnavi de cancer. Este cea mai ieftină metodă terapeutică cu cele mai bune rezultate.
Spitalul Colţea din Capitală are cel mai nou centru de radioterapie oncologică din România, este dotat cu cele mai noi echipamente din ţară, oferind bolnavilor șanse mai bune de vindecare.
”De opt ani, în cadrul programului Colțea-Siemens, am beneficiat de două acceleratoare liniare, care, la momentul respectiv, erau la cel mai înalt nivel de performanță. Ulterior, timpul a trecut, tehnologia a evoluat și cerințele au crescut atât în plan mondial, cât și național. S-a simțit nevoia unei aparaturi noi. Într-o primă fază, cu spijinul Primăriei Municipiului București, am obținut un simulator CT care ne permite stabilirea unor planuri de tratament mult mai elaborate. Acum, se montează un accelerator linear nou, la standarde actuale”, a spus dr. Bogdan Lișcu, medic primar, șeful Secției de Radiologie și Imagistică Medicală la Spitalul Colțea.
În Secția de Radiologie de la Spitalul Colțea sunt tratați, zilnic, aproximativ 150 de pacienți. O cerere mare, chiar dacă, în momentul de față, cele trei centre pivate din Capitală au preluat o parte din pacienți. Cererea de servicii medicale radiologice este atât de mare pentru că Spitalul Colțea, având o secție cu paturi pentru internare continuă, abordează o cazuistică mult mai complexă și mai gravă decât cea a pacienților ambulatori care se pot trata în alte centre.
Spitalul Colțea este unul din cele trei spitale din București care dispune de aparatură performantă destinată tratării tuturor tipurilor de cancere.
”Pe lângă acceleratoarele liniare, avem și un centru de Brahiterapie (radioterapie internă), cel mai frecvent utilizată în tratarea cancerului cervical (al colului uterin) şi cancerului de prostate, acesta reprezentând un tratament avansat pentru afecțiunile oncologice interne. De altfel, tratăm toate tipurile de cancere care se pretează la radioterapie. În acest moment, Secția de Radioterapie dispune de 31 de paturi pentru internare continuă. Ar fi nevoie de mai multe, dar se fac eforturi în acest sens”, a adugat dr. Lișcu.
Secția de Radioterapie de la Spitalul Colțea deservește, alturi de alte două centre ale Ministerului Sănătății din București, toată zona de sud a țării, având în vedere că alte centre de radioterapie funcționează la Craiova, Brașov și Iași.
În ceea ce privește personalul care lucrează în Secția de Radioterapie, dr. Bogdan Lișcu afirmă că nu sunt probleme la acest capitol - cinci medici, nouă rezidenți, fizicieni și asistente, tot personalul fiind suficient la număr pentru a asigura o bună îngrijire bolnavilor cu afecțiuni oncologice.
#SpitalulClinicColtea #PrimariaCapitalei