Copilul nou diagnosticat cu epilepsie intră dintr-o dimensiune în alta. Din cea a copilăriei fără griji, în cea a unei incertitudini permanente și extrem de frustrante.

Copilul nou diagnosticat cu epilepsie intră dintr-o dimensiune în alta. Din cea a copilăriei fără griji, în cea a unei incertitudini permanente și extrem de frustrante.

Copilul nou diagnosticat cu epilepsie intră dintr-o dimensiune în alta. Din cea a copilăriei fără griji, în cea a unei incertitudini permanente și extrem de frustrante. Crizele necontrolate medicamentos se pot manifesta oricând, oriunde: la examen, în tabără, în stația de metrou, la locul de joacă. De aceea, diagnosticul trebuie documentat atent și tratamentul ales cu grijă.

În secția Neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu se pot efectua astăzi înregistrări video EEG de înaltă perfomanță, la standarde internaționale. În Bucuresti, această analiza se mai poate efectua gratuit doar la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Secția de neurologie pediatrică are în dotare echipamente medicale de ultima generație, achizitionate de către Asociația Neurocare (www.neurocare.ro) cu sprijinul Fundaţiei Vodafone Romȃnia, prin intermediul programelor de finanţare „Mobile for Good” și „Connecting for Good”.

Astfel prin telemedicină, copilului i se efectuează EEG în timp ce doarme, citește, se joacă, având toate avantajele tehnicii moderne de transmitere wireless a datelor. În cadrul acelorași programe s-a achiziționat și un sistem EEG tip HOLTER (ambulator) pentru ca aceşti pacienţi să poată fi cât mai corect monitorizați. Sistemul EEG tip Holter (ambulator) este folosit și cu pacientul aflat la domiciliu, toată înregistrarea fiind stocată pe un stick de memorie, ce urmează a fi descărcat în baza de date a secției, iar analiza se realizeaza ulterior de medicul curant. Prin sistemul Team Viewer disponibil in laboratorul EEG, medicul poate vizualiza in direct pe telefonul mobil sau pe tabletă traseul pacientului monitorizat.

În secţia de Neurologie Pediatrică din Spitalul Clinic de Copii „Victor Gomoiu”, sunt îngrijiți în jur de 3000 de pacienți anual, din care aproximativ 75% necesită cel puțin o electroencefalogramă la un moment dat.