Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, singurul spital de profil, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, singurul spital de profil, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

    Spitalul are trei secții: Pediatrie, ORL, Neurologie și două compartimente: Compartimentul de Cardiologie și Compartimentul de recuperare , în total, 157 de paturi. Anual, aici sunt internați peste 9500 de copii și se fac peste 25.000 consultații și tratamente medicale.

Pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate, complexe, adaptate cerințelor actuale, în Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu au fost dezvoltate mai multe compartimente: gastroenterologie, alergologie și imunologie, cardiologie și recuperare pediatrică. În viitorul apropiat, această ofertă de specialități va fi extinsă cu următoarele astfel: medicină respiratorie, diabet, boli de nutriție și de metabolism, dermatologie, oftalmologie, hematologie, oncologie, endocrinologie, etc.

În Sectia Clinică de Pediatrie, sunt internați anual aproape 5.500 de copii. În plus, medicii pediatri acordă consultații și îngrijiri medicale, la camera de gardă, la peste 21.000 de copii, anual. Aparatura medicală, de ultimă generație, ajută la depistarea unor afecțiuni, frecvent întâlnite în practica pediatrică – boli respiratorii, cardiovasculare, digestive, renale, de metabolism și genetice, etc.

Programele Naţionale de Sănătate care se derulează în Secția Clinică de Pediatrie:

- Diagnosticul precoce, prevenţia primară şi secundară, precum şi monitorizarea unor afecţiuni cronice la copil, precum Astmul bronşic, cea mai frecventă boală cronică ce debutează în copilărie.

- Afecţiuni generatoare de malabsorbţie, malnutriţie şi diaree cronică. Malnutriția se manifestă la aproape 46% din copiii internați.

- Diagnosticul precoce, prevenţia primară şi secundară, precum şi monitorizarea unor afecţiuni cronice la copil, precum mucoviscidoza, una dintre cele mai frecvente boli ereditare ale rasei albe, cu manifestări multisistemice.

- Hepatita cronică la copil, un sindrom plurietiologic, cu evoluţie clinică, biologică și histologică determinat de un spectru larg de afecțiuni, al cărui diagnostic precoce țintit și individualizat reduce riscul complicațiilor tardive asociate hepatopatiei cronice decompensate.

- Hipertensiunea arterială pulmonară, program național de tratament pentru boli rare, finanțat de CNAS; se derulează în compartimentul de Cardiologie pediatrică.