Campanie de informare și conștientizare a pericolului consumului de droguri în rândul elevilor de la Liceul “Jean Monnet”.

IMG_256Pentru a-i face conștienți de pericolul pe care îl ascunde consumul de droguri, specialiștii antidrog și ASSMB au participat, astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de conducerea Liceului “Jean Monnet” din Capitală, în memoria lui Sebastian Olariu, unul dintre tinerii care au murit în tragicul accident din localitatea 2 Mai și care a fost elev al acestei școli, promoția 2021. Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog le-a vorbit elevilor despre cât de nociv este consumul de droguri și care sunt consecințele unui astfel de comportament nesănătos și ilegal.

 

IMG_257“Pentru a ține copiii departe de droguri, noi trebuie să fim lângă ei. Și când spun să fim, mă refer la trei categorii sociale: părinți, profesori și autorități. În acest demers, părinții sunt cei mai importanți (eu spun ca au un rol de 90%) dar și ei trebuie, la rândul lor, să fie instruiți de către autorități pentru a le crește capacitatea de a identifica o eventuală tendință a copilului către viciu, vreun semn al unui eventual debut în consum sau instalarea unei dependențe. Același lucru trebuie să-l facă și cadrele didactice, să fie atente, să intervină și să comunice cu părinții când apar semne specifice, dar și ele trebuie sa fie instruite tot de către autorități. Și, iată că, în acest demers, rolul autorităților este să acționeze în mai multe direcții: acțiuni de instruire și totodată intervenție preventivă pentru copii cu ajutorul părinților și al profesorilor.”- Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog

 

IMG_258Scopul acestei acțiuni, organizată în urma unui accident tragic, soldat cu doi tineri morți, provocat de un tânăr aflat sub influența drogurilor este unul clar: SPUNE NU DROGURILOR!

 

IMG_259“Dacă acum câțiva ani spuneam că trebuie să le vorbim copiilor pentru prevenirea consumului de stupefiante pe la 12, 13 ani, acum cred că trebuie să o facem când copiii au 7, 8 ani pentru că ei au acces la internet, jocuri și rețele de socializare, de la vârste tot mai mici și implicit au acces la informații nefiltrate, la informații false și nocive, precum și la îndemnurile unor influenceri negativi care îndeamnă explicit la consumul de droguri”- Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog

 

IMG_260ASSMB împreună cu medici din spitalele administrate prin Primăria Capitalei, și împreună cu autorități locale, ISMB și directori de școli, licee și unversități, precum și specialiști din Direcția Generală de Poliție a Municipiului București- Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității au periodic întâlniri cu tineri, pe tema prevenirii consumului de droguri. Toate aceste acțiuni au loc și alături de Consiliul Elevilor Municipiului București și cu acordul scris al părinților.