Noutăți ASSMB

www.assmb.ro                                                                                                 Vizualizează
www.fnapip.ro                                                                                                   în browser 
Dragi prieteni,

Revenim cu ultimele noutăți și măsurile adoptate de Primăria Municipiului București, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, pentru sănătatea dumneavoastră. 
 
 
 
 
 
SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A ALĂPTĂRII,
1-7 AUGUST 2020
PESTE 44.000 DE PERSOANE AU URMĂRIT EVENIMENTELE LIVE ONLINE ORGANIZATE DE ASSMB


#WORLDBREASTFEEDINGWEEK2020

Cu această ocazie, actualii și viitorii părinți au avut parte de invitați surpriză și informații extrem de prețioase, live online pe pagina noastră de Facebook. Și ne bucurăm că ați fost în număr atât de mare alături de noi. PESTE 44.000 DE PERSOANE au urmărit transmisiunile LIVE ONLINE organizate de ASSMB cu această ocazie.

În acest an, evenimentul mondial  ​s-a concentrat pe impactul alimentaţiei copiilor asupra mediului şi schimbării climatice şi pe obligaţia de a proteja, promova şi susţine alăptarea pentru sănătatea planetei şi a oamenilor (conform Alianţei Mondiale pentru Alăptare - https://worldbreastfeedingweek.org).

Astfel, tema acestui an este ''Susţine alăptarea pentru o planetă mai sănătoasă!''
 


„​Laptele de mama este un lapte viu!-
Gabriela Ciobanu, asistent neonatologie,
Spitalul Clinic Filantropia



În cadrul acestui eveniment extrem de important, doamna Gabriela Ciobanu, asistent neonatologie la Spitalul Clinic Filantropia, administrat de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, a oferit cele mai importante informații despre alăptare, provocări și metode moderne de a stimula lactația, inclusiv în cazul bebelușilor născuți PREMATUR.
 
Gabriela Ciobanu, asistent neonatologie de la Spitalul Clinic Filantropia: „Noi spunem că laptele de mamă este un lapte viu, pentru că există în sânul mamei indiferent de vârsta de gestație pe care o are copilul la naștere. Asta înseamnă că și un bebeluș născut prematur poate primi laptele matern, muls în prealabil.”
 
Un alt invitat de seamă în cadrul sesiunii live a fost doamna Corina Croitoru, membru fondator și Președintele Asociației Unu și Unu: „Pentru bebelușii îndelung spitalizați la naștere este cu atât mai important să fie alăptați și să fie ajutați să-și pregătească sistemul digestiv. Ascociația noastră face parte dintr-o rețea internațională de asociații de părinți cu copii prematuri și avem diferite campanii. Alăptarea îi ajută pe acești copii să aibă o dezvoltare neurologică mai bună, reduce numărul de zile de spitalizare și este una dintre puținele activități pe care o mamă le poate face cu un astfel de bebeluș”.  


Găsiți înregistrarea integrală a evenimentului aici.
 

„​Vrem ca procentul mamelor care alăptează să crească în România!” -
Dr. Geogeta Pătrașcu, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa



Doamna Dr. Geogeta Pătrașcu, Șef Secție Neonatologie la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, le-a vorbit proaspeților părinți despre toate beneficiile alăptării, menționând și obiectivul principal al colectivului pe care îl conduce: ”Ne propunem prin tot ceea ce facem să creștem procentul de doar 11-12% al mamelor care alăptează, potrivit unui studiu recent, la cel puțin 30-35%!”
Ana Măiță, Președintele Asociației Mame Pentru Mame, invitată, de asemenea, în cadrul evenimentului, a felicitat Spitalul Clinic Malaxa pentru că ”are implementat sistemul de rooming-in, pentru că o astfel de abordare a binomului mamă-copil,  în primele luni de viață, stă practic la baza succesului alăptării.”
Toate sfaturile și recomandările prețioase le găsiți aici.
 
 


  „​Alăptarea este o decizie asumată!” -
Dr. Marcela Șerban, medic primar neonatolog, Maternitatea Giulești
 


De la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sîrbu - Maternitatea Giulești, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București ne-a onorat cu prezența doamna Dr. Marcela Șerban, medic primar neonatolog, care a vorbit, printre altele, și despre componenta psihologică a procesului numit ALĂPTARE.
”Alăptarea, din punctul meu de vedere este o dorință conștientizată a mamei și o decizie asumată. Drept urmare, o alăptare de success și importanța pe care mama o simte față de copilașul ei, reduce starea de stres, reduce anxietatea sau diminuează complet depresia post-partum despre care știm că este o problemă foarte importantă după naștere”, a explicat Dr. Marcela Șerban.

De asemenea, a participat la evenimenul live și doamna Sînziana Ioniță-Ciurez, reprezentanta Asociației SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari”Pentru a ajunge acolo unde ne dorim, asta însemnând bebeluși alăptați, bebeluși fericiți, practic familii fericite, în acest sens, noi facem formare pentru cadre medicale, mai precis pentru asistente și moașe, astfel încât personalul medical să aibă informații actualizate, să aibă un anumit protocol și un anumit standard după care să se ghideze în alăptare și nu numai.„

Pentru mai multe informații click aici.
 
 


 „​Sprijinim mamele care trec prin miracolul de a da viață!”-
Dr. Mirela Stocklosa, medic Specialist Neonatologie, Spitalul Cantacuzino


 
De la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a intrat în dialog live cu actualii și viitorii părinți doamna Dr. Mirela Stocklosa, medic Specialist Neonatologie, care a vorbit despre procesul de ALĂPTARE și toate provocările cu care se confruntă proaspetele mămici: ”Sprijinim mamele care trec prin acest miracol de a da viață. Noi aici ne confruntăm atât cu nașteri normoponderale dar și cu cazuri grave, motiv pentru care suntem alături de mame atât prin suport psihologic dar oferim mamelor atât informații despre alăptare cât și ce implică acest nou drum, pentru că pentru a fi de părinte nu ai o școală în acest sens.”

Doamna Ștefania Mircea, din partea Salvați Copiii România, ne-a povestit despre proiectele pe care le desfășoară organizația pe care o reprezintă, una dintre cele cunoscute din acest domeniu în întreaga lume:  Noi colaborăm cu Spitalul Clinic Cantacuzino de cel puțin nouă ani. Referitor la alăptare, proces care poate produce frustrare printre mamele care nu reușesc, pentru noi e important ca ele să fie informate despre acest proces încă din timpul sarcinii. De aceea în comunitățile defavorizate în care Salvați Copiii intervin prin proiectul ”Siguranță pentru Educație, Nutriție și Sănătate” specialiștii pun mare accent pe hrănirea adecvată a copilului.”
 
Găsiți declarațiile complete aici.
 
CELE 19 SPITALE ADMINISTRATE DE PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN ASSMB, ECHIPELE MEDICALE DIN CADRUL ACESTORA ȘI TOȚI MEDICII INTERESAȚI, INVITAȚI SĂ SE ÎNSCRIE ÎN COMPETIȚIA ROMANIAN HEALTHCARE AWARDS 2020
 

Ne bucurăm să anunțăm faptul că ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a acceptat cu entuziasm propunerea de a fi partener instituțional al primei ediții Romanian Healthcare Awards 2020, cea mai amplă competiție cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, care va avea Gala de premiere la București, pe 24 septembrie 2020.
Formularul de Aplicare și Regulamentul competiției sunt disponibile pe www.spatiulmedical.ro
 
 
 AERUL CONDIȚIONAT NE POATE
ÎMBOLNĂVI SAU NU?

 

Aerul condiționat ne poate îmbolnăvi sau nu? E dilema la care ne răspunde medicul ORL Remus Mihalcea, manager Spitalul Clinic Colentina, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Dr. Remus Mihalcea a vorbit despre acest subiect în cadrul emisiunii "Sfat de Sănătate" cu Andreea Cigolea de la Antena 3. De asemenea, puteți afla și ce boli ascunde un nas înfundat permanent.
Click aici.
 
SIGURANȚA COPILULUI NU A INTRAT ÎN VACANȚĂ!

 
Partenerii noștri, Fundația Siguranța Auto Copii, cu ajutorul celor de la Academia Titi Aur - ATA, au simulat un impact frontal la DOAR 13 km/h, cu barieră fixă și răsturnare cu manechini asigurați și neasigurați în scaune auto.
Iată ce înseamnă un impact la doar 13 km/oră pentru un copil ținut în brațe de un părinte. Nu risca viața și sănătatea copilului tău!
Scaunul auto poate salva viața celor mici, iar acesta trebuie ales după principii de siguranță, în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copiilor.
Click aici pentru vizionarea demo-ului complet.
 
 
CONSULTAȚII ȘI TRATAMENTE
STOMATOLOGICE GRATUITE 


Din grijă pentru elevi și studenți, am început deja dotarea cabinetelor stomatologice din școli și universități cu absolut tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în condiții optime a activității - APARATURĂ NOUĂ, materiale sanitare dar și consumabile - pentru ca din SEPTEMBRIE, odată cu începerea NOULUI AN ȘCOLAR, copiii și tinerii să poată beneficia în continuare de consultații și tratamente GRATUITE, la cele mai înalte standarde și în condiții de maximă siguranță.
Detalii aici: https://www.facebook.com/1514098638674874/posts/3185988744819180/?sfnsn=mo
 
EVENIMENT LIVE ONLINE -
ALERGIILE LA COPII

 

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a venit în întâmpinarea acestor probleme prin organizarea unui eveniment LIVE ONLINE pe pagina noastră de Facebook - www.facebook.com/AdministrațiaSpitalelor
În cadrul acestui eveniment au fost abordate teme de interes privind tipurile de alergii la copii, precum și metode de prevenire și tratament, susținute de doamna Doctor Roxana Sfrenț-Cornățeanu, medic în cadrul Rețelei de Medicină Școlară ASSMB și Medic Specialist în Alergologie și Imunologie Clinică.
Click aici pentru vizionearea evenimentului.
 

Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor, vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro   sau să ne urmăriți pe 
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și YouTube https://www.youtube.com/channel/.

 
Cu prietenie, 
Echipa ASSMB.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2020, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf. Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59

www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.