Astăzi, în cadrul seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, vă propunem să aflați de la
Psiholog Florentina Lincă, Cercetător Științific la Laboratorul de Cercetare Psihiatrie de la
Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, răspunsul la întrebarea
“Ce putem face atunci când copilul este dependent de internet?” (
click aici).
Doamna dr. Florentina Lincă a obținut titlul științific de
Doctor în Științe ale Educației în anul 2019 și are o experiență de patru ani în sprijinirea elevilor cu
ADHD, participând la proiecte de cercetare care au în vedere ajutorarea copiilor cu probleme care țin de sănătatea mintală.
În societatea actuală, inevitabil, copiii sunt familiarizați de la cea mai fragedă vârstă cu Internetul și cu utilizarea noilor tehnologii digitale de comunicare și de divertisment. Practic, nimeni nu își mai poate imagina viața cotidiană în absența computerului și a pleiadei de gadgeturi omniprezente (smartphone, smartwatch, tabletă, consolă etc.), pe care am ajuns să le considerăm esențiale și în absența cărora mulți copii și tineri ajung să se simtă frustrați, fără activitate, sau chiar izolați.
Semnele dependenței de spațiul virtual sunt deja vizibile la foarte mulți copii, iar părinții se simt, de multe ori, neputincioși în fața acestei probleme. Pentru că vorbim din ce în ce mai mult despre
nevoia de echilibru a copiilor, precum și de imperativul găsirii, adoptării și respectării unui set de reguli care să le asigure acest echilibru în viața de zi cu zi, vă invităm să urmăriți noul episod din seria #MinutuldeSănătate, de unde veți putea afla ce soluții de prevenție există în lupta cu dependența de Internet.