AFECȚIUNILE DENTARE LA COPII ȘI ADOLESCENȚI

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE 
 
 

Dragi părinți și copii,
 
 
PROBLEMELE DE SĂNĂTATE ORALĂ NU ȚIN CONT DE VÂRSTĂ! Acestea pot apărea atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor și, dacă nu sunt tratate la timp, afecțiunile dentare, mai ales la copii, se pot tranforma în urgențe stomatologice.

Cele mai multe afecţiuni orale pot fi prevenite prin reducerea nivelului de expunere la factorii majori de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. De aceea, dorim să continuăm demersul început de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, în anul 2018, și anume de a promova educația pentru sănătatea orală în unități școlare de stat din Municipiul București.

Așadar, vă dăm întâlnire online, joi, 26 noiembrie, ora 14:00, la o nouă sesiune LIVE ONLINE pe pagina oficială de Facebook a ASSMB (www.facebook.com/administratiaspitalelor), în cadrul căreia Dr. Bianca Naumescu și Dr. Luminița Duican, medici stomatologi din Rețeaua de Medicină Școlară ASSMB, vor vorbi despre:
  • SEMNELE ȘI SIMPTOMELE PERIODONTITEI LA COPII ȘI ADOLESCENȚI;
  • GINGIVITA MARGINALĂ;
  • EFECTELE SECUNDARE ALE EXTRACȚIEI TÂRZII A DINȚILOR TEMPORARI.
Periodontita este o altă afecțiune a dintelui și țesutului ce înconjoară rădăcina sa. De regulă, această inflamație este reacția organismului în urma unei complicații a cariei dentare netratate la timp. Este o problemă majoră de sănătate publică, care duce la pierderi de dinți, dizabilități, disfuncții masticatorii și stări nutriționale slabe. Periodontita compromite, de asemenea, vorbirea, reducând calitatea vieții.

Gingivita este o inflamație a gingiilor, provocată în general, de o infecție bacteriană. Dacă nu este tratată, aceasta poate afecta structura gingiei, care își schimbă culoarea și începe să se retragă. După cronicizare, gingivita poate degenera în parodontită, care în această fază provoacă pierderea dinților.

Extracția dinților temporari (de lapte) - până la vârsta de 6 ani, dinții temporari au un rol important și în creșterea oaselor maxilare, respectiv dezvoltarea facială a copilului. De aceea, este importantă păstrarea acestora cât mai mult pe arcada dentară, până când aceștia sunt îndepărtați în mod fiziologic din cavitatea bucală și sunt înlocuiți de cei definitivi.

Mai multe informații despre aceste afecțiuni dentare, care pot provoca o stare generală de disconfort și pot pune în pericol dezvoltarea corectă a danturii copiilor, veți putea afla participând la evenimentul LIVE ONLINE care va avea loc joi, 26 noiembrie, ora 14:00.

Vă invităm să adresați întrebări, în timp real, celor doi medici stomatologi invitați, iar aceștia vor răspunde în timpul transmisiunii în direct.

Vă reamintim că, în prezent, la nivelul Capitalei sunt deschise 6 CABINETE STOMATOLOGICE ȘCOLARE, CÂTE UNUL ÎN FIECARE SECTOR, unde copiii pot merge pentru tratamente GRATUITE.

Puteți face programare accesând pagina noastră de Internet, unde sunt afișate numerele de telefon și programul pentru fiecare cabinet în parte - https://assmb.ro/comunicat-de-presa/180.

 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB

 
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru  www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe 
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B, sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2020, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.ro



Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.