2 APRILIE - ZIUA MONDIALĂ DE CONȘTIENTIZARE A AUTISMULUI

În 2022, pentru al 15-lea an consecutiv, întreaga lume marchează pe 2 aprilie „Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului” (World Autism Awareness Day), prilej de a aduce în atenția opiniei publice nevoia de acceptare și integrare a copiilor afectați de tulburări de spectru autist.

Lansată de Adunarea Generală a Organizației Naţiunilor Unite (ONU) în 2007, campania de conștientizare urmărește să evidenţieze necesitatea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viaţă împlinită, ca parte integrantă a societăţii.
Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor în care trăiesc.

În acest an, tema sub care se desfășoară Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului este „Educație incluzivă de calitate pentru toți”.

Pentru a înțelege mai bine provocările reprezentate de tulburările de spectru autist, dar mai ales pentru a oferi îndrumare părinților care au nevoie de ajutor medical pentru copiii lor, am stat de vorbă cu doi specialiști în domeniu, de la Spitalul De Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”, unitate medicală administrată de Primăria Municipiului București prin ASSMB.

Dr. Elena TUDORACHE, medic primar Psihiatrie pediatrică și Dr. Andreea GIURGIUVEANU, medic specialist Pediatrie, vorbesc despre primele semne ale tulburărilor de spectru autist și despre necesitatea ca părinții să solicite ajutor de specialitate cât mai devreme. Diagnosticul precoce este primordial pentru ca acești copii să beneficieze de o atitudine terapeutică adecvată.

Pentru mai multe informații privind acest subiect medical de mare interes, vă invităm să urmăriți clipul video alăturat (click aici).
 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB
 
#ZiuaMondialadeConstientizareaAutismului #WorldAutismDay
#PMB #ASSMB #SpitalulGorgos
 
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/c/ASSMBadministratiaspitalelor.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2021, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.roDacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona
aici.
Nu dați reply acestui e-mail. Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.