CUM SE ÎNGRIJEȘTE BEBELUȘUL PREMATUR? PERSONALUL MEDICAL DE LA MATERNITATEA FILANTROPIA ȘTIE

CUM SE ÎNGRIJEȘTE BEBELUȘUL PREMATUR? PERSONALUL MEDICAL DE LA MATERNITATEA FILANTROPIA ȘTIE

 

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a inițiat proiectul ”Pui de om în terapie” care se va desfășura în parteneriat cu Asociația Unu și Unu, timp de doi ani.
Neonatologi, medici și asistenți învață metode moderne de îngrijire a bebelușului prematur sau suferind de diverse boli, spitalizat mai mult timp după naștere.
Dr. Inga Warren, terapeut consultant neurodezvoltare și director F.I.N.E. - Family and Infant Neurodevelopmental Education, conducătorul proiectului, spune că medicii și asistenții sunt răspunzători de dezvoltarea corectă a creierului nou-născutului prematur. La fel de importantă este și implicarea părinților care învață de la neonatologi cum să îngrijească un bebeluș cu probleme. Maternitatea Filantropia acordă o mare importanță pregătirii permanente a personalului medical, iar acesta, în urma experienței acumulate, consideră că un astfel de proiect este bine venit atât pentru neonatologi, dar mai ales pentru părinți. Aceștia primesc materiale educative despre igiena și hrănirea nou-născutului prematur.
Dr. Vlad Dima, director medical la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti:
„Aderarea maternităților la proiecte de includere a părinților în programe speciale de îngrijire atât în terapie intensivă, cât și în compartimentul de prematuri va crește șansele de reușită pentru recuperarea acestor copii.”
Cursul F.I.N.E. și Asociația Unu și Unu au obținut acreditarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, în aprilie 2019, ca furnizori de educație medicală continuă pentru asistentele din neonatologie.
Proiectul presupune și o serie de donații care se vor acorda Maternității Filantropia, constând în obiecte și aparatură: scaune pentru implementarea metodei Cangur (mamele stau cu prematurii la Terapie intensivă și îi țin în contact permanent piele pe piele), cuiburi pentru incubatoare, scutece și museline, huse de incubatoare, suzete de prematuri, scaune pentru părinți, perne pentru alăptat.