Rezultatele campaniei “Sigilarea Molarului de 6 ani”

 

Rezultatele campaniei “Sigilarea Molarului de 6 ani” Vizualizează  în browser
 
Sigilarea molarului de 6 ani, procedură stomatologică solicitată din ce în ce mai mult de părinți pentru sănătatea orală a copiilor lor


Faptul că Primăria Capitalei, prin ASSMB, oferă asistență stomatologică completă și gratuită în cabinetele stomatologice din unitățile de învățământ bucureștene, nu mai este o noutate. În urma campaniilor de promovare a sănătății orale realizate în ultimii 2 ani în școli și grădinițe, dar și a modernizărilor realizate, tot mai mulți părinți au încredere să-și ducă copiii la cabinetele stomatologice din unitățile de învățământ, pentru consultații sau tratamente.
Anul acesta, pe 9 octombrie 2019, am lansat campania “Sigilarea Gratuită a Molarului de 6 ani”, necesitatea acesteia survenind din incidenţa crescută a cariei dentare pe primul molar permanent (cunoscut și sub denumirea de ”molarul de 6 ani”).
Molarul de 6 ani este un dinte definitiv special, însă este pe cât de important, pe atât de vulnerabil și are nevoie de o atenție sporită. Însuși Edward Angle, “părintele” ortodonției, a numit molarul de 6 ani “cheia ocluziei dentare”, primul molar definitiv fiind responsabil de întreaga ocluzie dentară (în termeni populari ”mușcătură”) a adultului în devenire. De aceea este important să fiți bine informați și să vă prezentați cu copilul la medicul stomatolog deoarece sigilarea este o metodă simplă, rapidă, non-invazivă și care ajută în proporție de 90% la reducerea riscului apariției cariei dentare, dacă este aplicată între 6 şi 8 ani.
De la începutul anului școlar, în cele 144 de cabinete stomatologice școlare administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB, s-au prezentat peste 17.000 de elevi și s-au aplicat peste 64.000 de tratamente. În ceea ce privește sigilarea molarului de 6 ani, s-au prezentat până în acest moment 600 de copii și s-au realizat 1.600 de sigilări.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată! Cifrele sunt unele optimiste, în creștere, și acest lucru ne responsabilizează și mai mult și ne dorim ca până la sfârșitul acestui an școlar, toți copiii din grădinițele, școlile și liceele bucureștene să se prezinte la medicul stomatolog școlar pentru un control.
Vă îndemnăm să mergeți la cabinetul stomatologic din școala unde învață copilul dumneavoastră sau la cabinetul la care este arondată școala. Doar așa, copilul dumneavoastră va putea beneficia de sigilarea gratuită a molarului de 6 ani.
În ce constă procedura de sigilare?
Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, nedureros și durează aproximativ 15 minute. Mai întâi măseaua este periată cu o pastă profesională cu gust plăcut, după care se aplică un material fluid, îmbogățit cu substanțe anticarie, care se fotopolimerizează ulterior. După sigilare, copilul poate să mănânce și să bea, fără restricții.
            Această procedură se efectuează doar cu acordul scris al părintelui/reprezentantului legal!
Găsiți informații de interes pentru dumneavoastră pe site-ul www.assmb.ro și ne puteți urmări și pe pagina de Facebook a ASSMB. Sănătatea copiilor dumneavoastră este foarte importantă pentru noi!
 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB

 
 
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro
 

Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B Toate drepturile rezervate.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București Romania,
Str. Sf Ecaterina, nr. 4
021.310.10.59
www.assmb.ro

Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă puteți dezabona aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro

 
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.