Împreună învingem gripa!

Împreună învingem gripa! Vizualizează în browser
 
Dragi părinți,

Noul semestru a debutat cu un număr în creștere de cazuri de gripă. ASSMB, prin Rețeaua de Medicină Școlară, realizează o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea gripei precum:
  • Triajul epidemiologic la începerea școlii, după fiecare vacanță școlară. În perioada 12- 20 ianuarie a fost realizat triajul epidemiologic pentru toți preșcolarii și elevii unităților de învățământ de stat din Municipiul București. La gradinițe, triajul epidemiologic se realizează zilnic. În plus, la clasele/grupele în care apar cazuri cu simptomatologie respiratorie, triajul se realizează zilnic. Copiii care prezintă simptome respiratorii sunt izolați de colectivitate.  
  • Derularea campaniei de promovare a comportamentului de spălare corectă și adecvată a mâinilor, „Sănătatea e în mâinile tale”. În perioada 15 octombrie – 12 decembrie 2019, 117.000 de preșcolari și elevi ai învățământului primar au învățat că spălarea mâinilor este o metodă la îndemână, dar și eficientă de îndepărtare a germenilor care pot ajunge pe mâini și astfel, de prevenire a îmbolnăvirilor, inclusiv prin gripă.  
  • Informarea părinților: peste 45.000 de părinți au fost informați la începutul acestui an, prin intermediul platformei de newsletter a ASSMB, asupra metodelor de prevenire și combatere a gripei. În luna octombrie, de asemenea, ASSMB a informat asupra virozelor respiratorii și a recomandat efectuarea vaccinării.
Cei 133 de medici și 487 de asistenți medicali din cabinetele medicale școlare realizează zilnic supravegherea stării de sănătate a copiilor și tinerilor în unitățile de învățământ și raportează cazurile de gripă către instituțiile abilitate.
În această perioadă, când sezonul de gripă a debutat în forță, cea mai eficientă metodă de a preveni răspândirea bolii în colectivități este izolarea la domiciliu. Așadar, vă rugăm să îngrijiți copiii acasă dacă observați simptome sugestive pentru gripă precum febră, dureri de cap, dureri musculare, stare de moleșeală, simptome respiratorii, până la ameliorarea evidentă a simptomatologiei și obținerea avizului epidemiologic de la medicul de familie, pentru reîntoarcerea în colectivitate.
 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB
 
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
 
 
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.