Disable Preloader

Campania ”Sănătatea e în mâinile tale”

”Cum să ne spălăm corect pe mâini” este jocul pe care medicii și asistentele din cabinetele școlare și ale grădinițelor îl propun copiilor dumneavoastră în perioada următoare!

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București desfășoară campania ”Sănătatea e în mâinile tale”.

Campania este destinată preșcolarilor și școlarilor din clasele primare ale instituțiilor de învățământ de stat din Municipiul București. Aceasta își propune să informeze copiii în legătură cu riscul pe care îl reprezintă igiena deficitară a mâinilor și să evidențieze legătura dintre importanța spălatului pe mâini și bolile care pot deriva din nepracticarea acestui obicei.

În programul zilnic al copiilor, spalatul mâinilor trebuie să devină o rutină!

Știați că spălatul pe mâini este cel mai eficient mod de a preveni diferite afecţiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual?

Tocmai de aceea este foarte important ca cei mici să cunoască principalele reguli ale spălatului pe mâini.

Pentru a vă asigura că mâinile copilului dumneavoastră sunt spălate cât mai des, încercați să practicați acest obicei împreună, de câteva ori pe zi, astfel îl veți face să creadă că spălarea frecventă a mâinilor trebuie să devină o constantă în orarul zilnic.

Este foarte simplu să protejați sănătatea dumneavoastră și a copiilor, urmând câțiva pași:

 

 

INIȚIATOR: Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB)

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, desfășoară campania ”Sănătatea e în mâinile tale”. Campania este destinată preșcolarilor și școlarilor din clasele primare ale instituțiilor de învățământ de stat din Municipiul București. 

BENEFICIARI: 117.000 preșcolari și elevi, din clasele 0-IV;

OBIECTIV: Informarea copiilor despre modul și importanța spălatului pe mâini și despre riscurile apariției bolilor transmisibile, în absența măsurilor corecte de igienă. Orele de educație sanitară sunt cuprinse în curricula aprobată de Ministerul Educației, care a alocat, începând de anul trecut, 4 ore de educație pentru sănătate, la cererea ASSMB. 

SPONSORI: În anul 2018, o companie de produse de curățenie a furnizat, gratuit, timp de o lună, săpun lichid în toate școlile și grădinițele de stat din București. În 2017, produsele de îngrijire personală și dezinfectanții au fost donați de mai multe companii de profil.

 

 

”SĂNĂTATEA E ÎN MÂINILE TALE” - CAMPANIE PMB - ASSMB

Campania "Sănătatea e în mâinile tale" la Școala nr. 148 "George Călinescu", din sectorul 5 al Capitalei, prezentată de Focus Prima TV.

Campania "Sănătatea e în mâinile tale" la Școala nr. 36 "Ionel Teodoreanu", din sectorul 4 al Capitalei.

Campania "Sănătatea e în mâinile tale" la Școala nr. 148 "George Călinescu", din sectorul 5 al Capitalei.

Campania "Sănătatea e în mâinile tale" la Școala nr. 148 "George Călinescu", din sectorul 5 al Capitalei.

Părinții, elevii, cadrele didactice, dar și cadrele medicale din școli au manifestat un interes major pentru a participa la acțiunile organizate în cadrul campaniei "Sănătatea e în mâinile tale". Proiectul derulat în perioada 16 - 20 octombrie va continua și în această săptămână, în toate școlile și grădinițele din Capitală.

Campania "Sănătatea e în mâinile tale" inițiată de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, susținută de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, prezentată de Știrile ProTV!