ASSMB a dat startul ediției 2023 a Campaniei „Spală-te pe mâini”, adresată preșcolarilor și elevilor din clasele primare

ASSMB a dat startul ediției 2023 a Campaniei „Spală-te pe mâini”, adresată preșcolarilor și elevilor din clasele primare

Cu ocazia Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini (15 octombrie), Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB a inițiat campania „Spală-te pe mâini”, care se adresează elevilor de gimnaziu și preșcolarilor din școlile și grădinițele de stat din București. Acțiunea are drept scop informarea copiilor în legătură cu riscul grav pentru sănătate reprezentat de mâinile murdare.

 

IMG_256Timp de mai multe luni, medicii și asistenții din cadrul cabinetelor de medicină școlară vor susține în clase ore dedicate acestei deprinderi sănătoase, pentru a le oferi copiilor toate informațiile teoretice și sfaturile practice care să îi ajute să se spele corect pe mâini, prevenind astfel îmbolnăvirile și răspândirea infecțiilor.

 

IMG_257Primele lecții au avut loc la Școala Gimnazială 174 din București, unde copiii din clasele a II-a au fost extrem de receptivi la toate informațiile oferite de cadrele medicale. La finalul orei a avut loc și o probă practică, ocazie cu care cei mici au exersat modul corect de spălare a mâinilor cu apă și săpun.

 

IMG_258“Spălatul pe mâni, un obicei la îndemână!”, este tema din acest an a Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini, scopul fiind promovarea igienei mâinilor și creșterea conștientizării cu privire la importanța spălării corecte a mâinilor pentru sănătatea oamenilor.

 

Mâinile sunt adesea purtătoare de germeni și bacterii, iar spălarea lor regulată și corectă este esențială pentru a preveni răspândirea unor boli infecțioase precum răceala comună, gripa, sau bolile cu transmitere fecal-orală.

 

IMG_259Spălatul corect al mâinilor este un gest simplu, dar foarte eficient, care poate salva vieți.

 

#ziuamondialaaspalatuluipemaini

 

#assmb #pmb

 

#GlobalHandwashingDay

 

#GlobalHandwashingDay2023