ASSMB a premiat câștigătorii Galei Elevului Bucureștean, ediția 2023

ASSMB a premiat câștigătorii Galei Elevului Bucureștean, ediția 2023

IMG_256Elevii câștigători au fost premiați de ASSMB pentru inițiativele și implicarea lor în comunitate cu o vizită în cadrul Spitalului Clinic „Dr. Victor Gomoiu”, administrat de ASSMB- Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, unul dintre cele mai moderne spitale pediatrice din Capitală.

 

IMG_257Interesul elevilor nu este deloc întâmplător, mulți dintre ei dorind să urmeze o carieră medicală și, prin urmare, fiind extrem de curioși să afle direct de la specialiștii Spitalului Gomoiu cum funcționează o unitate medicală de elită, ce servicii sunt oferite pacienților și, nu în ultimul rând, cum arată o zi din viața unui medic.

 

IMG_258Dr. Gabriela Vlad, medic specialist pediatrie și Dr. Oana Cernomazu, medic rezident neurologie pediatrică au făcut un scurt istoric al unității sanitare și apoi le-a fost gazdă într-un tur ghidat al spitalului, prezentându-le secțiile de pediatrie - pneumologie pediatrică, cardiologie pediatrică, chirurgie pediatrică, neurologie pediatrică.

 

IMG_259Gala Elevului Bucureștean este evenimentul pe care Consiliul Municipal al Elevilor București îl organizează la finele fiecărui an școlar pentru a aduce în față cei mai implicați actori ai actului educațional. În cadrul acestui eveniment, au fost premiate inițiativele și implicarea elevilor în comunitate, atât prin intermediul Consiliului Școlar al Elevilor din liceul lor, cât și prin proiecte implementate din resurse proprii.

 

IMG_260Această vizită se înscrie în activitățile pe care ASSMB și Consiliul Municipal al Elevilor București le desfășoară în cadrul parteneriatului încheiat anul acesta.