Astăzi, ASSMB a organizat, în parteneriat, o masă rotundă pe teme de management medical și digitalizare în cadrul Convenției Române a Spitalelor - ROHO 2023

Astăzi, ASSMB a organizat, în parteneriat, o masă rotundă pe teme de management medical și digitalizare în cadrul Convenției Române a Spitalelor - ROHO 2023

IMG_256În cadrul dezbaterii „Spitalele viitorului: declarație de intenție sau o posibilitate reală”, au avut intervenții speciale Mihnea Costoiu - rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, Conf. Dr. Cosmin Moldovan - decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității Titu Maiorescu și Prof. Dr. Elisa Anamaria Liehn - medic român cu vastă experiență la nivel european.

 

IMG_257Prezentările pe teme legate de digitalizarea spitalelor au fost susținute de Elena Ovreiu, lector universitar UPB, și Dr. Adina Alberts, promoter politici de sănătate publică, subiectele abordate fiind dezbătute intens, pe parcursul a două ore, de participanții și invitații la masa rotundă.

 

IMG_258„Este o masă rotundă dedicată unităților sanitare ale municipalității, pentru că ASSMB există pentru și datorită spitalelor pe care le are în administrare. O discuție legată de viitorul unităților noastre sanitare, sau viziunea dumneavoastră legată de viitorul acestora, pașii pe care trebuie să-i avem în vedere, cum putem să abordăm la nivel macro o linie comună de acțiune, sunt chestiuni la care ne gândim cu toții. Mă bucur pentru oportunitatea de a organiza această masă rotundă la care să discutăm probleme atât de importante pentru noi toți.” - Marian NEGRU, Consilier al Directorului General al ASSMB.

 

IMG_259Dincolo de necesitatea modernizării și digitalizării activității unităților sanitare, au fost analizate și subiecte precum nevoia unei mai bune încadrări a inginerilor medicali în activitatea spitalelor, sau nevoia unor parteneriate mai strânse între structurile academice și spitalele din cadrul ASSMB.

 

IMG_260În timpul discuțiilor, au fost lansate inclusiv idei privind eventuale modificări legislative care să faciliteze activitatea spitalelor și eficiența actului medical.

 

IMG_261Accentul s-a pus și pe inovațiile tehnologice din domeniul medical, care pot îmbunătăți gestionarea datelor, accesul pacienților la informații și coordonarea între diferitele instituții medicale.