Workshop-uri pentru elevii de liceu, susținute de medici din Rețeaua Școlară a ASSMB în cadrul Școlii de Vară a Consiliului Municipal al Elevilor București

Workshop-uri pentru elevii de liceu, susținute de medici din Rețeaua Școlară a ASSMB în cadrul Școlii de Vară a Consiliului Municipal al Elevilor București

IMG_256Timp de 5 zile, aproape 100 de elevi din liceele din Capitală au participat la sesiunile de informare interactive susținute de medici școlari în colaborare cu specialiștii Fundația @Tineri pentru Tineri, pe teme precum tehnici de prim ajutor, sănătatea reproducerii, nutriție și diabet.

 

IMG_257„Prin aceste workshop-uri, aducem educația sanitară mai aproape de tineri, abordând teme pentru care elevii au un interes crescut. Vrem ca ei să fie in siguranță, să ducă o viață sănătoasă și să fie informați corect. Pentru că tinerii care sunt informați reușesc să ia deciziile potrivite pentru viața și sănătatea lor, și acum și în viitor. Cu aceste evenimente, noi ne adresăm elevilor de liceu din grupa de vârstă 14-18 ani. Sesiunile sunt interactive și noi încercăm permanent să îi facem pe elevi să participe activ la discuții. Colaborăm foarte bine Fundația Tineri pentru Tineri, în folosul elevilor.” - Dr. Ligia DINU, Rețeaua de Medicină Școlară ASSMB.

 

IMG_258Prin intermediul acestor sesiuni, elevii au oportunitatea de a învăța lucruri utile și de a adresa în mod direct întrebări specialiștilor, ceea ce poate contribui la sporirea nivelului de informare și la prevenirea unor probleme de sănătate.

 

IMG_259„În rândul tinerilor, există foarte mare interes pentru astfel de sesiuni de informare, pentru că multe dintre teme nu sunt abordate în mediul școlar. Această nevoie o îndeplinim prin aceste activități extrașcolare de educație informală. Și faptul că elevii vin și se înscriu voluntar la astfel de workshop-uri, evident cu acordul părinților, e un semnal puternic că astfel de acțiuni trebuie continuate și amplificate, poate chiar în mediul școlar pe viitor”– Lucian CISMARU, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București.

 

IMG_260Toată aprecierea noastră pentru personalul medical implicat, dar și pentru Fundația Tineri pentru Tineri și Consiliul Municipal al Elevilor București (CMEB) pentru inițiativa și efortul de a organiza aceste sesiuni de informare. Sperăm că aceste evenimente vor continua și că un număr cât mai mare de tineri va avea acces la informațiile care îi pot ajuta să își protejeze eficient sănătatea.