ASSMB, partener instituţional al primei conferinţe internaționale privind siguranţa tinerilor participanți la trafic

ASSMB, partener instituţional al primei conferinţe internaționale privind siguranţa tinerilor participanți la trafic

Evenimentul a fost organizat la București de Fundația Siguranţa Auto Copii.

 

Prima conferinţă internaţională organizată de Fundația Siguranţa Auto Copii a avut drept temă principală „Tendinţele şi schimbarea comportamentului în ţările din Europa de Est", fiind prezentate şi analizate o serie de statistici îngrijorătoare privind accidentele auto în care sunt implicați copii.

 

Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) are un parteneriat de lungă durată cu Fundația Siguranţa Auto Copii, în ultimii trei ani acționând în comun în direcţia consilierii părinţilor, mai ales a celor care au copii de vârste fragede, pentru a adopta un comportament responsabil în trafic care să le permit să îi transporte pe cei mici, încă din primele zile de viaţă, în condiţii de maximă siguranţă.

 

Începând cu anul 2020, în cele patru maternitati administrate de ASSMB (Filantropia, Giulesti, Malaxa si Cantacuzino) se desfăşoară Programul „Siguranţa Auto pentru Copii începe din Maternitate." În cadrul acestui parteneriat, sunt puse la dispoziţia celor interesaţi 30 de scaune de maşină pentru bebeluşi, aşa-numitele scoici" auto. Acestea sunt disponibile gratuit, pentru ca părinţii să-şi poată transporta bebeluşii acasă, în deplină siguranță, la externarea din maternitate. Până în acest moment, peste 350 de scoici au fost împrumutate de părinţi, absolut toate fiind returnate în perfectă stare.

 

"Am reunit astăzi experţi din toate domeniile care pot să contribuie la schimbarea atitudinii părinţilor în privinţa siguranţei celor mici, atunci când sunt transportaţi cu autoturismele. Încercăm să abordam problema accidentului rutier precum o maladie care are cauze, are diagnostic, are metode de tratament şi, foarte important, poate fi prevenită. Ne dorim ca prin acest demers să găsim, împreună cu parteneril noştri din ţară şi străinătate, metodele cele mai eficiente de preventie. Ne dorim să reducem statisticile în ceea ce privește accidentele rutiere în care sunt implicați copii şi tineri" - Dr. Alice DONA fondator Fundația Siguranța Auto Copii

 

Conferinţa a reunit reprezentanți ai autorităților publice, academiilor de conducere defensivă, ONG-urilor și companiilor private, precum şi experți în domeniul transporturilor și siguranței rutiere din România şi reprezentanți ai Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor.