Studenți de la USAMV Bucureşti au fost premiați, astăzi, în cadrul unei ceremonii, pentru participarea la sesiunile interactive „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferenţa!"

Studenți de la USAMV Bucureşti au fost premiați, astăzi, în cadrul unei ceremonii, pentru participarea la sesiunile interactive „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferenţa!"

Ceremonia de premiere a avut loc la sediul ASSMB, în prezenţa Directorului General ASSMB, Oana Gabriela SIVACHE, Prof. Univ. Dr. Alina Gabriela MĂRCUŢĂ, din partea USAMV şi Viorica DOBRESCU, instructor în cadrul DSU.

 

Diplomele primite astăzi certifică nu doar participarea studenţilor la cursul de prim ajutor, ci şi faptul că au dovedit că sunt curajoşi, empatici şi generoşi. Pentru că primul ajutor nu este doar o abilitate, ci şi o responsabilitate. Apreciez în mod deosebit colaborarea pe care am avut- o, în cadrul acestui proiect, cu dna Prof. Dr. Alina Gabriela MARCUTA, şi sunt convinsă că vom avea ocazia să continuăm acest parteneriat şi pe viitor, în cadrul acţiunilor pe care le pregătim.- Oana Gabriela SIVACHE, Director General ASSMB.

 

Tinerii premiați studiază în cadrul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală a USAMV. Aceştia au luat parte la mai multe sesiuni interactive de prim ajutor susținute de Dr. Alin Popa din cadrul DSU, un specialist recunoscut în domeniu.

 

Studenţii noştri au fost foarte încântaţi şi au apreciat mult cursul predat de Dr. Alin Popa, căruia îi mulţumim pentru profesionalism, şi mulţumim întregii echipe de la ASSMB pentru că, cred eu, pentru studenţi nu este importantă doar formarea academică, ci și faptul că au conştientizat cât de importantă este responsabilitatea socială. - Prof. Univ. Dr. Alina Gabriela MĂRCUȚĂ, Universitatea de Stiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

 

Cred că dumneavoastră, studenții care ati fost prezenți, v-ați însuşit destul de bine manevrele de resuscitare, Suntem extrem de încântați că aceste cursuri au fost foarte bine primite de toţi studenţii şi elevii care au participat. Teoria din cadrul acestui curs este aceeaşi pentru toată lumea însă cunoştinţele suplimentare vin din practica pe care noi vă ajutăm să o stăpâniţi.  - Viorica DOBRESCU, instructor în cadrul DSU.

 

Aproape 300 de elevi şi studenţi au participat până acum la cursurile de prim ajutor organizate de ASSMB şi DSU în cadrul instituţiilor de învăţământ de stat din Capitală. De la debutul campaniei, s-au desfăşurat zeci de sesiuni de prefecţionare la care au participat mai mult de 400 de medici si asistenti medicali din rețeaua de medicină școlară a ASSMB, dar şi din cadrul spitalelor. De asemenea, peste 100 de bucureșteni interesaţi să învețe metodele de prim ajutor au fost prezenti la sesiunile deschise publicului larg organizate chiar aici, în acest amfiteatru.

 

Campania „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferenţa!" va continua pe tot parcursul acestui an.