ASSMB și Fundația Tineri pentru Tineri, de vorbă cu părinții adolescenților din Bucureşti

ASSMB și Fundația Tineri pentru Tineri, de vorbă cu părinții adolescenților din Bucureşti

„Nu e interzis să întrebi" a fost tema întâlnirii organizate astăzi, la sediul ASSMB, cu părinţi din Capitală interesaţi să afle direct de la specialişti cum pot gestiona mai bine informaţiile pe care vor să le transmită copiilor lor adolescenţi, privind adoptarea unor comportamente responsabile şi stabilirea de relaţii sănătoase.

 

Dr. Ligia DINU, medic specialist în Rețeaua de medicină școlară a ASSMB și Alexandra MIROSLAV, reprezentant al Fundației Tineri pentru Tineri (TpT), le-au prezentat părinţilor metodele potrivite prin care adolescenții pot dobândi şi asimila cunoştinţe cât mai corecte şi complete, care să îi ajute să reducă riscurile din perspectiva sănătăţii sexuale reproductive.

 

Evenimentul, primul dintr-o serie care se va derula pe perioada verii, se adresează părinţilor de adolescenţi din unităţile de învăţământ de stat din Bucureşti, fiind un proiect pentru sănătate realizat în colaborare de ASSMB şi Fundația Tineri pentru Tineri (TpT).

 

• Prin intermediul specialiştilor TpT, al voluntarilor instruiţi şi personalului medical ASSMB, acest proiect axat pe nevoile de sănătate a reproducerii se adresează şi tinerilor din Ucraina refugiaţi la Bucureşti, în cadrul programului „HYBRID ROOTS - Humanitarian Response for Integration and Development - ADOLESCENTS and YOUTH" (Rădăcini Hibride - Răspunsuri umanitare pentru integrare şi dezvoltare - Adolescenţi şi tineri).

 

• Personalul din cadrul Reţelei de Medicină școlară a ASSMB beneficiază în această perioadă de instruire din partea specialiştilor Fundației Tineri pentru Tineri, pentru a susţine într-un mod cât mai eficient dialogul cu părinții interesaţi de informaţii şi sfaturi competente, care să îi ajute să înţeleagă corect problemele care apar în dezvoltarea adolescenților.

 

„Prin această acțiune, pe medicii din Reţeaua de medicină școlară a ASSMB îi pregătim pentru a ne fi parteneri în munca noastră concentrată pe creşterea educaţiei pentru sănătate a tinerilor. Adolescenții și tinerii au nevoie de specialişti cu care să stea de vorbă, însă specialişti care să înțeleagă în mod real nevoile tinerilor. Primim foarte multe solicitări din partea profesorilor şi a diriginţilor pentru a merge în şcoli cu astfel de programe" - Alexandra Mihalache, coordonator de programe educaționale Tineri pentru Tineri.

 

„Sesiunile de instruire pentru cadrele medicale din Reţeaua școlară a ASSMB vor avea loc pe tot parcursul verii, în funcţie de disponibilitatea medicilor. Ne dorim, astfel, så lansăm un proiect de educație pentru sănătate în toamnă, care presupune cursuri de sănătate pentru adolescenţi pe partea de reproducere, pubertate şi relaţii interpersonale. Toate materialele sunt avizate de Ministerul Educației, în legătură cu prezența dumneavoastră la acest atelier, este foarte important că sunteţi aici pentru că vrem să aflăm care sunt problemele în interacțiunea cu copiii pe teme de sănătate a adolescentului şi care este ajutorul pe care noi, prin specialiștii noștri, îl putem da" -  Silviu Șerban, cooordonator Rețeaua de medicină școlară, ASSMB.

 

„Fiica mea este vulcanicăsunt perioade în care nu o înţeleg. Am venit la această întâlnire pentru că vreau să-i conştientizez şi înțeleg starea cu ajutorul specialiştilor, iar discuţia de astăzi m-a ajutat să găsesc noi metode de a aborda, împreună cu ea, problemele cu care se confruntă" -  părinte adolescent 15 ani.

 

„Astăzi am aflat lucruri interesante și în urma acestui curs, comunicarea cu fiul meu adolescent va fi mult mai bună. Nu voi mai lăsa să treacă timpul amânând discuții pe care până acum le consideram delicate. Astfel de activități, extinse şi în şcoli, ar fi de dorit" - părinte adolescent 14 ani.

 

Fundația Tineri pentru Tineri este o organizaţie non-guvernamentală creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în nevoile sociale ale tinerilor din România, dar participă activ şi la crearea, dezvoltarea și implementarea de programe de educație pentru sănătate. De asemenea, organizația are numeroase colaborări cu instituții publice din sănătate și educaţie din România.