Misiunea medicală de la Assistance Publique

Misiunea medicală de la Assistance Publique

Managerul Spitalului „Sf. Maria", Prof. Dr. Narcis COPCĂ, a prezentat evoluţia programului de transplant hepatic și pulmonar implementat cu succes în cadrul spitalului.

 

Au fost analizate posibilităţile concrete de stabilire a unor parteneriate cu spitale din Paris în vederea organizării unor schimburi de experienţă şi de cadre medicale, precum și o potenţială colaborare instituţională pentru realizarea proiectului noului Centru de Transplant Multi-organ de la Spitalul „Sf. Maria".

 

La Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu", delegația franceză a fost impresionată de nivelul dotărilor şi de condiţiile de îngrijre şi tratament de care dispune unitatea sanitară, apreciind că acestea se ridică la nivel european. Au fost vizitate secţiile de Ortopedie, Neurologie, Pediatrie şi Radiologie, precum şi blocul alimentar al spitalului.

 

 

 

Managerul spitalului, Ec. Maria ENESCU, şi-a exprimat interesul pentru experienţa franceză în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, deschiderea unei secții cu acest profil în cadrul Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu", fiind o prioritate pentru ASSMB.

 

Misiunea medicală franceză care se află în această săptămână la Bucureşti, este rezultatul Acordului-cadru de cooperare internaţională semnat în premieră, la finalul anului trecut, între administrațiile spitalelor din Bucureşti şi Paris. ASSMB și AP-HP.