CONSILIERII GENERALI USR AU VOTAT ASTĂZI BUGETUL CAPITALEI

CONSILIERII GENERALI USR AU VOTAT ASTĂZI BUGETUL CAPITALEI

Hopitaux de Paris (AP-HP) se află la Bucureşti şi a început astăzi activităţile de instruire şi schimb de experiență programate să se desfăşoare în această săptămână la 6 spitale administrate de ASSMB.

 

 

 

Echipa medicală franceză este formată din Dr. Amina LAHLOU şi Dr. Sylvie PARIEL de la Spitalul Charles-Foix din Paris, alături de Clarisse PAMBU, asistent medical la acelaşi spital.

 

 

 

Evenimentul care a marcat debutul oficial al misiunii franceze a avut loc astăzi, în amfiteatrul ASSMB, şi s-a bucurat de prezenţa unor invitati de seamă precum rectorul UMF Carol Davila", Prof. Dr. Viorel JINGA, preşedintele OAMGMAMR, Mircea TIMOFTE, şi a directorului general al ASSMB, Oana SIVACHE, alături de managerii şi directorii medicali de la cele 19 spitale administrate.

 

 

 

Este un proiect de anvergură pe care îl salut, iar medicina românească primește cu brațele deschise experiența specialiştilor francezi de la AP-HP. În numele comunității academice, le mulțumesc membrilor misiunii medicale pentru deschiderea cu care împărtășesc cunoştinţele lor colegilor români. Sunt convins că, la finalul acestui proiect, experiența franceză va fi transferată cu succes medicilor și asistenţilor medicali din spitalele bucureștene - Prof. Dr. Viorel JINGA, rectorul UMF Carol Davila.

 

 

 

Sunt convinsă că experiența medicală franceză se va dovedi foarte utilă pentru colegii noștri din spitale. Contactul cu profesioniștii de top din spitalele din Paris ne poate ajuta să creștem calitatea serviciilor medicale, să îmbunătățim managementul pacienților și să dezvoltăm mai rapid competenţele personalului. Pe de altă parte, cred că şi specialiştii francezi vor avea ocazia să afle lucruri remarcabile de la colegii lor români, pentru că școala românească de medicină este foarte apreciată. Dovadă stă şi faptul că mii de medici pregătiți în România s-au integrat și lucrează cu mult succes în Franța - Oana SIVACHE, director general ASSMB.

 

 

 

Ne bucurăın ca începem astăzi primul schimb de experiență cu colegii din Bucureşti, organizat în cadrul parteneriatului stabilit între AP-HP si ASSMB. Timp de o saptamănă vom vizita mai multe spitale din București cu specialități diferite, şi vom aborda subiecte medicale care sunt de mare actualitate. Sunt convinsă că vom avea multe de învăţat unii de la ceilalți lar in final câştigul va fi al pacienților pentru ca ei sunt cei pentru care lucrăm şi la Paris, și la Bucureşti  -  Dr. Amina LAHLOU.

 

 

 

Misiunea care debutează astăzi este rezultatul Acordului-cadru de cooperare internațională semnat în premieră la finalul anului trecut, la Paris, între ASSMB și AP-HP.

 

IMG_256Parteneriatul istoric între administrațiile spitalelor din cele două capitale vizează excelența în domeniul asistenței medicale, cercetării clinice, formării profesionale și managementului spitalicesc.

 

Schimburile de experiență, de bune practici și de personal între spitalele administrate de ASSMB și AP-HP vor fi intensificate, principalele domenii de cooperare fiind pediatria, chirurgia generală, activitatea de transplant, hematologia, psihiatria, adictologia, ORL și oncologia.