PROFILAXIA CARIEI DENTARE LA COPII ȘI ADOLESCENŢI

PROFILAXIA CARIEI DENTARE LA COPII ȘI ADOLESCENŢI

În episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, Dr. Daniela Anitaș, medic stomatolog în cadrul Reţelei de Medicină Școlară a ASSMB, vorbește despre profilaxia cariei dentare la copii şi adolescenţi.

 

Controlul stomatologic periodic, precum și procedurile profesionale de igienă efectuate în cabinetul stomatologic au un rol esenţial în a preveni îmbolnăvirea dentară, dar şi pentru a depista bolile într-un stadiu incipient. Printre aceste proceduri se numără şi detatrajul, pentru că tartrul odată depus îmbolnăveşte gingia, produce pungi parodontale, mobilizarea dinților şi, în cele din urmă, poate provoca chiar pierderea acestora. O altă procedură de profilaxie este periajul profesional, care se efectuează de către medic în cabinetul stomatologic, în completarea periajului oral pe care pacientul îl face acasă.

 

Mai multe informații utile puteți afla urmărind clipul video cu Dr. Daniela Anițas, medic stomatolog în cadrul Reţelei de Medicină școlară a ASSMB.

 

 

 

NU UITATI! Pentru a afla de la cei mai buni specialişti tot ceea ce vă interesează despre cele mai diverse subiecte medicale, accesaţi canalul nostru de YouTube, secţiunea #MINUTULDESĂNĂTATE https://www.youtube.com/c/ASSMBadministratiaspitalelor            

 

#PMB #ASSMB #Sănătate #MinutuldeSănătate