ZILELE SPITALULUI CLINIC DE PSIHIATRIE PROF. DR. ALEXANDRU OBREGIA - 100 DE ANI DE TRADIȚIE ȘI EXCELENȚĂ

ZILELE SPITALULUI CLINIC DE PSIHIATRIE PROF. DR. ALEXANDRU OBREGIA - 100 DE ANI DE TRADIȚIE ȘI EXCELENȚĂ

IMG_256La Palatul Parlamentului, în foaierul Senatului României, într-un cadru festiv și în prezența a zeci de invitați de seamă, a început astăzi Conferința Națională Zilele Medicale și Științifice ale Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia”.

 

IMG_257Este o ediție cu totul specială a prestigiosului eveniment, pentru că în acest an se împlinesc 100 de ani de la inaugurarea Spitalului Obregia, conceput pentru a fi cel mai mare din România și prima unitate de profil care răspundea standardelor europene ale vremii.

 

IMG_258Academicieni, senatori, dar și specialiști de renume în domeniul sănătății mintale, din țară și străinătate, au răspuns invitației de a participa la acest eveniment medical de tradiție, managerul Spitalului Obregia, Dr. Andrian Țîbîrnă, mulțumind tuturor pentru prezență.

 

Ne-am dorit ca, prin acest eveniment, să aducem la aceeași masă elita medicală din domeniul sănătății mintale, astfel încât să împărtășim noile descoperiri în domeniu, să schimbăm opinii și experiențe profesionale, totul în beneficiul pacienților noștri. Mă bucur că, după provocarea pe care a reprezentat-o COVID 19, acest eveniment ne dă șansa de a ne reîntâlni și de a ne reuni eforturile în direcția unor noi acțiuni, care să încurajeze dezvoltarea și inovarea în domeniul pe care îl reprezentăm” -Dr. Andrian ȚIBÎRNĂ, managerul Spitalului de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

 

IMG_259 Printre personalitățile care au luat cuvântul s-au numărat Conf. Dr. Loreta Păun, consilier prezidențial - Departamentul Sănătate Publică; Prof. Dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila” București; Valentin Florin Ciocan, președintele ANMCS; Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României și Radu Gănescu, președintele COPAC.

 

ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în calitatea sa de partener al evenimentului și de instituție care administrează Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, a fost, de asemenea, reprezentată la deschiderea festivă a conferinței.

 

Primăria Capitalei și ASSMB acordă o importanță deosebită problematicii sănătății mintale și dezvoltării infrastructurii medicale necesare. Prin eforturile noastre conjugate, am reușit ca pe lista celor 27 de investiții de importanță națională selectate de Guvern pentru a fi finanțate de PNRR, să fie inclus ă și construirea Centrului de Psihiatrie Pediatrică din incinta Spitalului Obregia. Este un proiect ambițios, în valoare totală de peste 60 de milioane de lei, a cărui realizare va fi susținută și de la bugetul local al municipalității. Tot în cadrul PNRR; am reușit să obținem finanțare și pentru modernizarea infrastructurii medicale ambulatorii existente la Spitalul Obregia, un proiect în valoare de aproape 6,7 milioane de lei” - Marian NEGRU, ASSMB.

 

IMG_260Tema de anul acesta a conferinței este Prevenție și abordare terapeutică-inovare și personalizare în sănătatea mintală. Protecția drepturilor omului în jurisprudența CEDO.

 

IMG_261Centenarul spitalului va fi marcat prin 150 de sesiuni științifice care vor avea loc începând de astăzi și până pe data de 20 mai, la Palatul Parlamentului.

 

Mult succes lucrărilor Conferinței!

 

La mulți Ani, Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregiași tututor celor care, de-a lungul celor 100 de ani de activitate, au contribuit la rezultatele și prestigiul acestei unități medicale de elită!