ASSMB, REPREZENTATĂ LA DESCHIDEREA OFICIALĂ A CONFERINȚEI ANUALE A OAMGMAMR - FILIALA BUCUREȘTI

ASSMB, REPREZENTATĂ LA DESCHIDEREA OFICIALĂ A CONFERINȚEI ANUALE A OAMGMAMR - FILIALA BUCUREȘTI

IMG_256Conferința Anuală a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) - Filiala București, un eveniment medical de tradiție, a debutat astăzi în prezența a sute de cadre medicale și invitați de prestigiu din țară și din străinătate.

 

IMG_257Tema de anul acesta a conferinței este „Competență, inovație, cercetare  în îngrijirile de sănătate”.

 

IMG_258ASSMB a răspuns invitației, fiind printre instituțiile cu atribuții în domeniul medical care au ținut să fie reprezentate la reuniunea anuală a unuia dintre cele mai apreciate corpuri profesionale.

 

Asistenții medicali oferă îngrijiri de sănătate și sunt forța vitală, esențială pentru sistemele din întreaga lume. Dar, de multe ori aceste sisteme au dat greș, și nu au reușit să prețuiască, să protejeze, să respecte și mai ales să investească în această resursă prețioasă (...) Asistenții medicali sunt cheia pentru comunități mai sănătoase. Statutul asistenților medicali trebuie să se schimbe, de la a fi invizibil la a fi neprețuit!” - As. Univ. Dr. Doina Carmen MAZILU, Președinte OAMGMAMR - Filiala București.

 

IMG_259Personalitățile prezente au adresat salutul lor și au apreciat munca neobosită depusă de asistenții medicali și moașele din Capitală, aflați zi de zi în slujba pacienților.

 

IMG_260Au luat cuvântul  nf. Dr. Loreta Păun, consilier prezidențial - Departamentul Sănătate Publică; Prof. Dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila” București; Valentin Florin Ciocan,, președintele ANMCS; Marian Negru, cabinet director general ASSMB; Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR; Caroline Clarinval, Organizația Mondială a Sănătății și Mark White, decanul Facultății de Asistente și Moașe, Royal College of Surgeons din Irlanda.

 

Asistentul medical este coloana vertebrală a sistemului de sănătate. Este esențial să avem condiții de muncă deosebite, să avem echipamente de ultimă generație, dar fără dumneavoastră toate aceste lucruri nu ar însemna nimic. Tocmai de aceea ne dorim să fim în permanență partenerii dumneavoastră. În cele 19 spitale și peste 600  de cabinete medicale școlare administrate de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, lucrează peste 5000 de asistenți medicali și moașe .” - Marian NEGRU, Cabinet Director General ASSMB.

 

IMG_261Lucrările Conferinței Anuale a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), se esfășoară în perioada17-19 mai 2023.