12 mai - Ziua Internațională a Asistenților Medicali

12 mai - Ziua Internațională a Asistenților Medicali

IMG_256Munca neobosită pe care asistenții medicali o depun zi de zi, cu dedicare și profesionalism, pentru protejarea vieții și sănătății pacienților de toate vârstele, este recunoscută și marcată pe plan mondial în fiecare an, pe 12 mai, ca semn de apreciere pentru cei care sunt considerați, pe bună dreptate, „coloana vertebrală” a sistemului de sănătate.

 

IMG_257În această zi specială, ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București urează La mulți Ani!” tuturor asistenților medicali care își desfășoară activitatea în cele 19 spitale și 622 cabinete medicale școlare și universitare pe care le administrează, și le mulțumește pentru altruismul și dăruirea cu care își exercită profesia, în slujba pacienților.

 

IMG_258Asistenții medicali au un rol esențial în sistemul sanitar, iar de calitatea muncii lor depinde în fiecare zi sănătatea, sau chiar viața, unui număr uriaș de oameni aflați în suferință. Cu calm, grijă și multă competență, ei fac față celor mai dificile provocări și contribuie, de multe ori decisiv, la succesul activității echipelor medicale. Astăzi, de ziua lor, îmi exprim respectul și admirația pentru eforturile pe care le depun și le adresez sincere urări de sănătate, realizări și noi succese în plan profesional. Vă doresc să vă bucurați mereu de respectul colegilor și de recunoșința pacienților dumneavoastră!” - Oana SIVACHE, Director General ASSMB.

 

IMG_259Tema sub care este marcată ziua în acest an, pe plan mondial, este „Asistenții medicali: viitorul nostru, și reflectă viziunea Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) privind rolul îngrijirilor medicale în viitor, abordarea provocărilor globale de sănătate şi îmbunătăţirea sănătăţii pentru toţi oamenii.

 

IMG_260Campania se va desfăşura pe parcursul întregului an, fiind menită să arate adevărata contribuţie a asistenţilor medicali, transfomându-i din anonimi invizibili în profesionişti de valoare inestimabilă în ochii factorilor de decizie, a publicului şi a tuturor celor care iau decizii care susţin finanţarea asistenţei medicale.