Astăzi sărbătorim ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII și 75 de ani de la înființarea agenției Națiunilor Unite care are ca scop promovarea sănătății globale, Organizația Mondială a Sănătății.

Astăzi sărbătorim ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII și 75 de ani de la înființarea agenției Națiunilor Unite care are ca scop promovarea sănătății globale, Organizația Mondială a Sănătății.

În această zi, în care celebrăm persoanele care își dedică viața îngrijirii celor vulnerabili, ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București inițiază o nouă investiție în infrastructura de sănătate a Bucureștiului.

 

Am transmis în SEAP documentația de atribuire pentru Modificări Interioare și Exterioare, Extindere, Reabilitare și Modernizare   PavilionCasa DoruSpitalul Clinic de Boli Infecțioase și TropicaleDr. Victor Babeș.

 

Acest pavilion adăpostește Secția clinică de boli infecțioase (HIV/SIDA) adulți. Corpul de clădire nu are spații suficiente pentru tratarea tuturor pacienților. De asemena, anvelopa clădirii a suferit degradări odată cu trecerea timpului și există zone (în special la terase) unde sunt probleme cauzate de infiltrații.

 

Ce prevede caietul de sarcini:

 

IMG_256Extinderea etajului 2

 

IMG_257Recompartimentarea spațiilor existente în vederea reconfigurării în funcție de noile necesități

 

IMG_258Anveloparea construcției prin adăugarea unui termosistem, ce va suplimenta închiderile existente ce se vor reabilita

 

IMG_259Refacerea integrală a instalațiilor

 

IMG_260Se va realiza un lift exterior cu structură metalică pentru accesul persoanelor cu dizabilități, acesta facilitând inclusiv transportul cu targă

 

IMG_261Durata estimată a contractului va fi de 14 luni de la dată semnării, cu o valoare totală estimată la 3,7 milioane lei

 

IMG_262Prin această investiție vom crește accesibilitatea pacienților diagnosticați cu HIV și creșterea calității serviciilor medicale prestate de către Secția clinică boli infecțioase HIV/SIDA a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”.

 

#WHO75 #HealthForAll