Campania Simply Test

Campania Simply Test

ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, cu sprijinul Gilead Science Romania și Mediclim au lansat Campania  „Simply Test”, care urmărește depistarea din timp a infecțiilor cu virusurile hepatitei B, C și HIV, facilitarea accesului rapid la tratament și limitarea transmiterii acestor boli.

Beneficiarii campaniei vor fi 2.000 de studenți de la patru mari universități din Capitală - UMF „Carol Davila”, Universitatea București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și Universitatea Politehnica.

Campania se desfășoară cu sprijinul medicilor și asistenților medicali de la cabinetele medicale universitare din Rețeaua de Medicină Școlară ASSMB, care funcționează în cadrul celor patru universități partenere în proiect. Studenții se pot testa GRATUIT, cu teste rapide pentru hepatita B, hepatita C și HIV, până la finalul acestui an.

 „Mă bucură faptul că, împreună, am reușit să punem la punct această amplă campanie de testare, extrem de importantă pentru sănătatea studenților din București. Educarea tinerilor cu privire la importanța testării, precum și promovarea accesului la teste, sunt măsuri esențiale pentru reducerea incidenței acestor infecții la nivelul societății” - Oana SIVACHE, Director General ASSMB.

Campania își propune creșterea gradului de conștientizare a populației în legătură cu prevenirea îmbolnăvirilor și responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește protejarea și menținerea stării de sănătate.

 „Este foarte important ca aceste boli să fie depistate precoce pentru a fi tratate eficient, dar și să conștientizăm că prevenția este esențială pentru păstrarea unei stări bune de sănatate” - Florina SICĂ, medic primar Rețeaua de Medicină Școlară și Universitară ASSMB.