Proiect ”Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”

Proiect ”Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”

Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 189/29.05.2023 a fost aprobat proiectul „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid” care prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum total de maximum 100 lei/beneficiară pentru 10.000 de beneficiare, în vederea decontării serviciilor medicale pentru efectuarea unui test Babeș Papanicolau în mediu lichid cu interpretarea medicului anatomopatolog.

Obiectivul proiectului îl reprezintă depistarea precoce și prevenirea cancerului de col uterin, prin efectuarea Testului Babeș Papanicolau în mediu lichid, procedură de screening pentru cancer sau alte anomalii celulare ale colului uterin prin care acuratețea rezultatului crește exponențial.

Proiectul “Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid” se va derula până la data de 31 Decembrie 2024.

Pot fi beneficiare ale acestui proiect femeile, cu domiciliul stabil în Municipiul București sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de data aplicării în proiect, cu vârsta de peste 26 de ani, care au indicație medicală de la medicul specialist ginecolog / oncolog sau medicul de familie. Organizatorul Proiectului este Municipiul București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.).