ACORD DE PARTENERIAT ÎNTRE ASSMB ȘI DGPMB PENTRU PREVENIREA BULLYING-ULUI ȘI GESTIONAREA SITUAȚIILOR DE CRIZĂ

ACORD DE PARTENERIAT ÎNTRE ASSMB ȘI DGPMB PENTRU PREVENIREA BULLYING-ULUI ȘI GESTIONAREA SITUAȚIILOR DE CRIZĂ

ACORD DE PARTENERIAT ÎNTRE ASSMB ȘI DGPMB PENTRU PREVENIREA BULLYING-ULUI ȘI GESTIONAREA SITUAȚIILOR DE CRIZĂ

 Elevii, dar și cadrele medicale, vor beneficia de expertiza specialiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ASSMB

ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și DGPMB – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au încheiat astăzi un Protocol de colaborare, pe o perioadă de 5 ani, care vizează promovarea sănătății prin dezvoltarea și implementarea unor măsuri menite să consolideze echilibrul emoțional și abilitățile de gestionare a situațiilor de criză.

Din partea ASSMB, la ceremonia de semnare au participat directorul general, Cristian PLUTĂ, și directorul general adjunct, Oana SIVACHE, iar din partea DGPMB documentul a fost semnat de chestorul de poliție Bogdan BERECHET, director general al Poliției Capitalei.

Concret, se urmărește creșterea gradului de informare și de conștientizare în rândul elevilor din unitățile de învățământ public din Municipiul București în ceea ce privește pregătirea antivictimală, reducerea vulnerabilităților, consolidarea echilibrului emoțional în situații în care apare stresul psihic generat de bullying, de consumul de droguri în școli, sau de violența întâlnită în instituțiile de învățământ ori în familie.

În ceea ce privește personalul medico-sanitar din cele 19 spitale administrate de ASSMB, acesta va fi instruit și va beneficia de experiența specialiștilor DGPMB în problematica gestionării cu succes a situațiilor de criză care pot apărea uneori la camerele de gardă sau chiar în cadrul secțiilor medicale, în raport cu unii pacienți recalcitranți sau cu cei care îi însoțesc.

De asemenea, parteneriatul încheiat astăzi între ASSMB și DGPMB urmărește consolidarea și optimizarea capacității de comunicare și de cooperare între cele două instituții, precum susținerea reciprocă a activităților menite să conducă la creșterea nivelului general de informare și de conștientizare a populației în legătură cu necesitatea adoptării unui stil de viață și conduită care să faciliteze protejarea și menținerea stării de sănătate individuale sau colective, precum și prevenirea situațiilor de risc.

„Prin semnarea protocolului de colaborare cu Poliția Capitalei, ASSMB continuă să dezvolte o strategie de parteneriat cu toate instituțiile relevante pe zona de promovare a sănătății și de educație pentru sănătate. Probleme acute pentru societatea de astăzi, precum bullying-ul și violența din școli, dar și cazurile de agresare a personalului din spitale sau de pe ambulanțe, necesită o abordare convergentă, intredisciplinară, care să combată eficient aceste fenomene. Sunt convinsă că, prin parteneriatul cu DGPMB vom face pași importanți în direcția atingerii acestui obiectiv” - Oana SIVACHE, director general adjunct ASSMB.