PRIMĂRIA CAPITALEI CONTINUĂ CAMPANIA DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19 A PERSOANELOR ADULTE FĂRĂ ADĂPOST CARE NU MAI DEȚIN ACTE DE IDENTITATE.

PRIMĂRIA CAPITALEI CONTINUĂ CAMPANIA DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19 A PERSOANELOR ADULTE FĂRĂ ADĂPOST CARE NU MAI DEȚIN ACTE DE IDENTITATE.

 Primăria Capitalei continuă campania de vaccinare împotriva COVID-19 a persoanelor adulte fără adăpost care nu mai dețin acte de identitate.

  

Marți, 1 februarie 2022, în intervalul orar 13.00-17.00, oamenii străzii se vor putea vaccina în următoarele locații aparținând Asociației Carusel:

  

1. Centrul Comunitar Grivița – Cișmigiu, Str. Sfântul Constantin nr. 8, sector 1, București

 2. Centrul Comunitar ILO-Ferentari, Strada Soldat Tunsu Petre, nr. 23A, Sector 5, București

 

În cursul zilei de 11 ianuarie, la cele două centre au fost vaccinate 46 de persoane fără adăpost.

 Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au supravegheat activitatea de imunizare şi, prin intermediul dispeceratului operativ integrat, au stabilit identitatea persoanelor defavorizate ce doreau să se vaccineze dar nu deţineau acte doveditoare.

  

În data de 29 decembrie 2021 Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a mai organizat o sesiune de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, la sediul Centrul social din Șoseaua Viilor, unde s-au vaccinat 24 de oameni ai străzii. Campania DGASMB se va relua în data de 19 februarie tot la Centrul Social din șos. Viilor.

  

Conform informațiilor deținute de DGASMB, în București sunt 822 de persoane fără adăpost, iar în centrele PMB destinate acestora au fost imunizate 271 de persoane.

 

 Campania de vaccinare se derulează cu ajutorul DGASMB, ASSMB, Asociația Carusel, Poliția Locală a Municipiului București, Poliția Locală a sectorului 5, DGASPC sector 5 și Centrul Medical „Dr. Furtuna Dan”.