#MINUTULDESĂNĂTATE – ”ALERGIILE ȘI INTOLERANȚELE ALIMENTARE: DIFERENȚE ȘI DIAGNOSTIC”

#MINUTULDESĂNĂTATE – ”ALERGIILE ȘI INTOLERANȚELE ALIMENTARE: DIFERENȚE ȘI DIAGNOSTIC”

 În episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE aflăm de la Dr. Roxana Sfernț-Cornățeanu, medic specialist Alergologie și Imunologie Clinică, medic școlar în cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cum putem face diferența dintre alergii și intoleranțele alimentare, precum și care sunt metodele de diagnosticare a celor două probleme de sănătate.

 Diferența este dată de tipul de mecanism prin care sunt produse. Alergiile alimentare au, întotdeauna, un mecanism imun în spate, pe când intoleranțele alimentare NU. Acestea din urmă sunt cauzate de un deficit al unei enzime implicată în digestia unei anumite structuri.

  Reacțiile fizice la anumite alimente sunt des întâlnite, iar o intoleranță alimentară poate avea semne și simptome asemănătoare cu o alergie alimentară, motiv pentru care multe persoane confundă intoleranța cu alergia.

 Aflați mai multe despre manifestările alergiilor și intoleranțelor alimentare, dar și care sunt metodele de diagnosticare de la Dr. Roxana Sfernț-Cornățeanu, medic specialist Alergologie și Imunologie Clinică, medic școlar în cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, urmărind clipul de mai jos.

 Pentru a afla de la cei mai buni specialiști tot ceea ce vă interesează despre cele mai diverse subiecte medicale, accesați canalul nostru de YouTube, secțiunea #MINUTULDESĂNĂTATE

 https://www.youtube.com/channel/UCOpX14J_RgbYsQYfkcdalMA

 #PMB #ASSMB #Sănătate #MinutulDeSănătate